dimecres, 28 de febrer del 2018

IN MEMORIAM DE L’ESGLÉSIA DE SANT MIQUEL I LA CAPELLETA DE SANTA MAGDALENA. MANRESA. EL BAGES. CATALUNYA

Demanava informació de l’església de Manresa que retratava el Josep Salvany Blanch l’any 1912, identificant-la com Absis de l'església de Sant Joan. Manresa ; Bages ; Catalunya ; Absis ; Esglésies
http://mdc.cbuc.cat/cdm/singleitem/collection/bcsalvany/id/623/rec/1

Francesc Villegas Martinez, em deixa un comentari; ho sento, el Fons fotogràfic Salvany porta els papers molls. Aquesta església, desapareguda durant la guerra civil de 1936, no era dedicada a Sant Joan. Es l'església gòtica de Sant Miquel, que era erigida per la meitat del carrer que porta el seu nom, on ara hi ha una petita placeta.

http://manresacalidoscopi.blogspot.com.es/2007/10/la-desapreguda-esglsia-de-sant-miquel.html
publica la mateixa fotografia amb més detall, i amb aquest comentari ; la part més coneguda i bonica era l'absis gòtic que era la típica estampa que es podia veure baixant el carrer Sant Miquel des de la Plaça Major. Un absis que era al costat de l'actual cafeteria Aroma. A la paret exterior d'aquest absis també hi tenia molta tradició el mural dedicat a Santa Magdalena, una santa que donava nom a aquella petita placeta.


Més imatges a : http://www.lasequia.cat/rosaldargullol/enderrocs/sant-miquel

Farem arribar aquesta publicació a bustia@bnc.cat

El patrimoni històric i/o artístic, la seva conservació i la seva correcta documentació per als catalans és imperatiu ètic.

Antonio Mora Vergés