divendres, 23 de febrer del 2018

TENIU IMATGES ACTUALS DE LA CAPELLA DE LA IMMACULADA DE LA VALL?. CORNUDELLA EL MONTSANT. EL PRIORAT. TARRAGONA. CATALUNYA

Havia fet un post sobre el Mas de les Moreres de Cornudella del Montsant, en el que em qüestionava si les imatges de l’estudi de la Masia Catalana fan referència per així dir-ho al Mas antic, i al Mas nou. Estic a l’espera de noticies des de Cornudella del Montsant.

No trobava alhora de confegir aquell post, cap dada ni imatge de la capella, ni de la seva advocació, de tot plegat en demanaré informació al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín )
http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2018/02/que-en-sabeu-del-mas-de-les-moreres-de.html

Amb ‘catalana puntualitat ‘ - els anglesos aprenien aquesta virtut en el curt període en que ens traïen, bescanviant-nos amb el REINO DE ESPAÑA per una minúscula península curulla de mones - ,rebia un parell de fotografies datades el 7-IV-1977, des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín ), en relació a la capella de Les Moreres – Busquets, al terme de Cornudella del Monsant, a la comarca del Priorat; m’expliquen que la capella està o estava - ens agradarà rebre’n imatges actuals a l’email coneixercatalunya@gmal.com - advocada a la Immaculada, i se la coneixia com ‘capella de la Immaculada de la Vall ‘.



Em temo, potser per l’època fosca que estem vivint/patint, que hauré de refer el títol, encapçalant-lo amb el IN MEMORIAM, espero en el fonts del meu equivocar-me una vegada és, i constatar la indemnitat d‘aquesta esglesiola.

Cornudella del Montsant, el Priorat, Tarragona, Catalunya , mantenen encara un patrimoni històric i/o artístic excepcional que s’hauria de divulgar mes i millor, la pertinença -forçada – al REINO DE ESPAÑA és cert que no ajuda, tant cert però, com que som una nació que amb santa obstinació persisteix en ser i estar.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Antonio Mora Vergés