diumenge, 25 de febrer del 2018

PRESÈNCIA DEL MESTRE D’OBRES JOSEP GRANER PRAT A CASTELLAR DEL VALLÈS.

Josep Graner i Prat (Casserres, Berguedà, 1844-1930) fou un mestre d'obres català, molt prolífic, que es mogué entre en classicisme, l'historicisme i el modernisme.


No apareix però, Castellar del Vallès en la relació de poblacions on hi ha constància d’obres seves : https://ca.wikipedia.org/wiki/Josep_Graner_i_Prat

Trobava almenys dues obres seves a :
http://www.diba.cat/documents/429042/c1720c43-c05b-4683-a0f3-7912bedd3d14

HABITATGES A LA CARRETERA DE SENTMENAT, 102-104-106. Data de construcció. 1910


El conjunt d’habitatges unifamiliars dels números 102, 104. 106 de la carretera de Sentmenat a Castellar del Vallès presenta les característiques típiques de l'arquitectura burgesa de principis de segle XX i amb tots els elements de l'estil de l'època. Es tracta d'un grup de tres habitatges de la mateixa estructura amb planta baixa i un pis. Tenen dues obertures per planta.

Presenta la incorporació d'elements d'ornamentació i de decoració inscrits a les façanes. Les obertures del pis superior presenten decoració floral, en relleu, típica del sentit plàstic del moment, inscrit en el bell mig de la part superior del vano. En els balcons s'aprecia també la presència de motius florals a les reixes i en la part de sota distribuïdes simètricament a sobre de les obertures del pis inferior, en forma de petites mènsules formades per uns conjunts de fulles en relleu que volen representar elements de suport.

El conjunt arquitectònic presenta un sentit d'unitat i de coherència.


Evoca la Casa al carrer Comte Urgell 72, Barcelona. Fotografia MartaPiera


BOTIGA ANASTASI MIRALLES
. Ctra. de Sentmenat, 20 . Data de construcció. 1910


Llenguatge historicista. Emmarcaments de la porta d'entrada i balcó superior dins arcs de ferradura d'influència àrab. Murs arrebossats i façana compartimentada amb esquemes lineals.

Planta rectangular allargada. Façana estreta. Teulada a dues vessants, amb el carener paral·lel al carrer. Consta de planta baixa, pis i golfes. A la planta baixa hi ha la porta d'accés. Al primer pis un balcó i a les golfes 3 obertures. És remarcable l'ús de la ceràmica en la decoració modernista.


Evoca la Casa Fajol. Fotografia de MariPiliGarcia

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

la Casa Blai Blanquer Mecier A LA CARRETERA DE SENTMENAT?

http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2018/02/el-patrimoni-immobiliari-historic-i.html

Antonio Mora Vergés