dimecres, 12 de desembre del 2018

MERCAT PÚBLIC DE BARBERÀ DEL VALLÈS.

Retratava, amb algunes dificultats, aquesta construcció en formigó, ferro i vidre. S'hi accedeix per un pòrtic distribuït en tres espais, dos laterals coberts cadascun amb una claraboia central i un de central descobert, pel qual s'entra al mercat.




El mercat es distribueix en tres naus, dues laterals subdividides en quatre trams quadrats on es situen les parades. Cadascun dels trams és cobert per una teulada a quatre vessants i amb una claraboia central. La nau central, més alta i estreta, té la funció de passadís i té coberta de doble vessant sota la qual hi ha la principal font de llum de l'edifici. Tot el sostre és sustentat per un entramat de ferro que al mateix moment decora el conjunt. Per l'altre extrem del passadís hi trobem una altra porta que dóna sortida a l'edifici. A les parts laterals hi ha dues portes que donen accés als serveis de mercat.

Em sobtava trobar a Patrimoni Gencat, informació sobre aquesta obra, de l’arquitecte Francesc Rius i Camps (Esparraguera, Llobregat jussà, 1941) de l'any 1980 remodelada l'any 2005, i que no aparegui cap dada de l’església parroquial de l’Assumpció inaugurada l'any 1951, de l’edifici de l’Ajuntament, o de la magnifica finca de Can Gorchs .

Francesc Rius i Camps (Esparraguera, Llobregat jussà, 1941)

Segur, segur que hi ha una explicació lògica, que esperem rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com , i que compartirem amb els nostres lectors amics del patrimoni històric i/o artístic.