diumenge, 25 d’agost del 2019

SANT LLORENÇ SAVALL. RETALLS D'HISTÒRIA

L'església parroquial de Sant Llorenç Savall té una llarga història :
http://www.fideltrias.org/img/articles/Full_SLL.pdf

Trobava a l'Arxiu del Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 + Castellar del Vallès, sis de maig de 2019 ) una estampa' per a bon record' en la que apareix la imatge de Sant Llorenç de Roma (Laurentius en llatí) que - com tothom sap - fou un dels set diaques de Roma, ciutat en què fou martiritzat en una graella l'any 258.


Venerat com a sant per totes les confessions cristianes, la seva festivitat se celebra el 10 d'agost, dia que segons la tradició fou martiritzat.

La imatge desapareixia en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República.

Tota la documentació relativa a Sant Llorenç Savall està a disposició del Centre d'estudis històrics de Sant Llorenç (LACERA), per tal que pugui ser escanejada, esperonem als seus membres però, perquè facin aquesta tasca tant aviat com els sigui possible ,atès que la casa del carrer del Calvari, 15 on s'aixopluga està a la venda.