diumenge, 13 d’octubre del 2019

FAGEDA DE SAUVA NEGRA. OCTUBRE DE 2019. CONSEQÜÈNCIES DEL CANVI CLIMÀTIC.

El dimecres 9.10.2019, fèiem una sortida el Pere Albert i l’Antonio Mora que ens portaria – no sense entrebancs – fins a la fageda de Sauva Negra.


El nom fa referència al massís muntanyós format pels contraforts septentrionals del puig Oriol 972 metres d’altitud , que enllaça per l’est, amb les altes cingleres del castell de Centelles, al límit dels municipis de Castellcir [ Moianès ], Balenyà, Centelles i Sant Martí de Centelles [ Osona ]. Limita pel nord i per l’est amb el curs de la riera de Castellcir [ dit a la capçalera torrent de Sauva Negra ]. Es molt característica pel seu caràcter residual, la important fageda d’aquest mateix nom.

El Pere Albert tenia ganes de veure els colors vermellosos de les fulles del faig a la tardor, no comptàvem però, amb el fet tràgic, que gràcies entre altres a l’assassí de New York, patim un canvi climàtic que comporta que ben entrat el mes d’octubre tinguem temperatures a Catalunya que volten el 30 graus.

Esperem que plogui, que faci un xic de fred, i potser, potser, podrem tornar a veure un llit de fulles vermelloses.

Ah!, també esperem que s’acompleixi allò que es recull a la carta al Romans, 12,19 “La venjança és meva; jo els hi donaré el que es mereixen”», li podem fer algunes recomanacions, oi?.

1 comentari:

KARLMARX ha dit...

Realment es una llastima.
Ja portem uns cuants anys constatant el retrás en l´arrivada de la tardor i la seva curta durada.