diumenge, 9 d’abril del 2023

ESTANA. MONTELLÀ I MARTINET. LA CERDANYA SOTA DOMINI DEL REINO DE ESPAÑA

 

El Jordi Vila Juncá, publica una fotografia, quasi a vista d’ocell  d’Estana, a l’Enciclopèdia catalana en diuen ;  Poble del municipi de Montellà i Martinet , la  Cerdanya Jussana – com bé diu el bon amic Vicent Miralles Tortes, gràcies al mal dit Tractat dels Pirineus, de Cerdanya ara, només n’hi ha una - . Estana havia estat  el centre de l’antic municipi de Víllec i Estana , situat a 1483 metres  d’altitud al vessant septentrional de la serra de Cadí.

 



De la seva església parroquial (Sant Climent) depenia el santuari de Bastanist.

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2020/10/esglesia-de-sant-miquel-arcangel-estana.html?fbclid=IwAR0svrSEteWD5uV3xmgbXPk71mLAsSc1g3rGAqMmFs9Qb3vkH9LntDrPAF0


M’explicava un home d’edat avançada que fa quatre dies com aquell que diu que els Partits -  mal dits – independentistes qualificaven MOLT negativament a l’aparell de justícia del REINO DE ESPAÑA.  I li semblava hipòcrita que ARA, amb la sentència contra Laura Borràs i Castanyer (Barcelona, 5 de octubre de 1970) Presidenta de Junts,  li atorguessin la MÀXIMA imparcialitat.


La reacció dels grups anticatalans, i àdhuc dels Partits col·laboracionistes però , li semblava “ normal”. 


No li  calen enemics a Catalunya – que en té, molts, i extremadament malvats – només amb les actuacions dels “ amics” ja estem condemnats pels segles dels segles.