divendres, 24 de novembre del 2023

SANTA ANNA. MEDIONA. EL PENEDÈS SOBIRÀ

 

Trobava una fotografia al Fons Estudi de la Masia Catalana, Vista parcial de Santa Anna de Sant Quintí de Mediona, facilitada per: Josep Franch el 09-1927



https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/2546/rec/34

https://patrimonicultural.diba.cat/element/santa-anna-1

Masia de grans dimensions de planta quadrangular amb planta baixa, pis i golfes amb coberta a doble vessant amb carener perpendicular a la façana. El ràfec està composat per una imbricació de rajol i teula ceràmica.

Al seu voltant es distribueixen tot un seguint de volums, principalment a llevant entre els que destaca la casa dels masovers i altres dependències. A ponent hi ha la capella de Santa Anna i una garatge.

Pel que fa a les obertures es troben distribuïdes simètricament a partir de tres eixos a la zona central de la façana, amb obertures de diferents característiques als extrems, els que permet intuir possibles ampliacions de l’edifici primigeni vers l’est. Tanmateix el conjunt ha estat completament reformat i per tant és impossible fer una lectura clara de la seva evolució. L’entrada principal, lleugerament descentrada, està definida amb blocs de pedra treballada i rematada amb un arc rebaixat. A banda i banda hi trobem dues finestres rectangulars. A l’alçada del primer pis es repeteix la distribució, però amb un balcó sobre la porta i dues finestres quadrangulars a banda i banda. A les golfes hi ha una gran galeria de petits pòrtics d’arc de mig punt.

En els extrems de la façana principal trobem a ponent una porta adovellada rematada amb arc de mig punt i una petita finestra a l’alçada de les golfes. A ponent, hi ha la rèplica de la finestra, però la porta es transforma en un gran arc de mig punt actualment tapiat, un altre evidència de les importants transformacions de l’edifici al llarg dels segles.

https://www.todocoleccion.net/documentos-antiguos/goigs-gozos-mediona-barcelona-santa-anna-1850-aprox~x7307614

Passen els dies, les setmanes i  dissortadament no s’atura   la "monotonia criminal que alhora que contínua,  fa en un exercici de sadisme,  que bona part dels mitjans de comunicació audiovisuals, recullin les raneres de mort, de nens, dones, ancians,.., davant l'absoluta indiferència de la mal dita "societat civil"

Ah!, només te dret a defensar-se Israel, que com recordava l ’ António Manuel de Oliveira Guterres (Lisboa, 30 d’abril de 1949), també té, i des de fa molt anys , el dret d’ofendre als Palestins 

Les mares palestines que veuen morir els seus fills com a conseqüència dels atacs israelians, de fam, de desatenció sanitària, …, i els infants assassinats, son veritables sants.

Llàstima que aquesta imatge sigui - ara com ara - un desig, oi?



Jesús perdonava a Sant Pere que el negués fins a tres vegades la nit en que el detenien,  tenim entre nosaltres, “ conreadors de l’odi, contra Catalunya i el catalans “,     alguns amb vestit talar. Qui tingui orelles per escoltar, que escolti!!! 

 Que  Santa Anna i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»