divendres, 27 de juliol del 2018

CAN SICRA. BLANES. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

El Josep Augé Carles ( Blanes, la Selva, 25-06-1955) em feia arribar una fotografia de la façana de l’edifici que comunica amb dos carrers, com són el passeig de Mar (passeig Mestrança) 92, 93 i el carrer de l’Esperança 86, 88.


Patrimoni Gencat explica que el solar està dividit en dos immobles contigus i annexes. La façana principal és la que dóna al passeig de Mar o de la Mestrança. Consta de dos pisos o plantes. En la planta baixa, s’hi disposen quatre obertures, seguint l’articulació següent, dues obertures grosses que actuen com a portal, i dues finestres petites projectades com a balcó, les quatre de mig punt.

L’aparell encoixinat, no arrenca des de la base de l’edifici, sinó amb l’arrencada del basament de les finestres reduïdes plantejades com a balcó. Pel que fa al primer pis, aquest apareix centralitzat per un gran balcó cobert, el qual està ornat amb vidrieres de diferents colors; està partit, és a dir, mig balcó per a cada immoble, sostentat per tres poderoses mènsules de grans dimensions i coronat per una cornisa, la qual està ornada amb motius vegetals, en el centre de la qual s’ha inscrit la data de la construcció de l’edifici, com és 1915.

L’arrancada d’aquest gran balcó, conjuga amb la primera cornisa, que actua com a separació entre la planta baixa i el primer pis. Finalment, aquest balcó, apareix flanquejat a banda i banda, per dues obertures de mig punt, respectivament, projectades com a balcó.

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=S&page=256&pos=2556

Edificació formada per la unió de dues vivendes simètriques tractades amb unitat de façana. És de destacar la galeria a la primera planta, realitzada amb fusta: l'interior està distribuït segons una crugia i l'escala es disposa transversalment a aquesta; disposa d'un petit pati a la part posterior.

El balcons coberts o boinders van aparèixer al Regne Unit durant el segle XVIII, sent especialment populars als anys 70 d'aquell segle i posteriorment als dos darrers terços del segle XIX, tenien la funció de crear espai i lluminositat a una sala de l'interior. Els corrents del modernisme, noucentisme,..., els incorporen als seus edificis.