Arribar-se fins al Pallars demana temps, capacitat, diners,..., i molt a contracor, aquestes comarques, la veïna Ribagorça, l’Urgell sobirà i la Cerdanya jussana, son sens dubte les ‘menys’ documentades al coneixercatalunya@gmail.com , per aquesta raó quan el Josep Vives i Domingo, s’oferia a retratar el patrimoni immoble, en una ‘joint venture’ com la que tenim amb el Josep Auge Carles ( Blanes, la Selva, 25-06-1955) en relació a Blanes em semblava perfecte.
L'Ermita de Sant Pere Màrtir es troba situada a les afores del nucli d'Eroles, avui terme de Tremp.
Patrimoni Gencat ens diu que és un edifici de planta rectangular amb porxada d'accés. La porxada compta amb dos bancals en els laterals interiors, tots dos de factura moderna. En la façana interior es diferencien la porta d'accés, estreta i amb arc rebaixat, emmarcada per dues finestres, així com per un òcul en la part superior.
Construïda amb volta de canó i coberta a dues vessants amb lloses de pedra. Destaquen, exteriorment, els contraforts de les façanes laterals.
Tota la construcció és de pedra vista, amb els carreus reblats, excepte la façana i la volta de la porxada, que es troben arrebossades i emblanquinades. Interior igualment arrebossat.
Es manté – si més no – la memòria de les esglésies, dissortadament però, s’ha perdut en molts casos la memòria dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, que en les poblacions petites, solien coincidir amb la rectoria on s’ensenyaven les primeres lletres a la mainada.
Qui per la memòria, per identitat.
Sou pregats d’ajudar-nos a l’email coneixercatalunya@gmail.com en la recerca dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada