dissabte, 13 d’abril del 2019

CAN CORDELLES. CERDANYOLA DEL VALLÈS. VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

Entre 1890 i 1936, algú retratava per a l’Estudi de la Masia Catalana, “vista parcial de Can Cordelles i el pati a Cerdanyola del Vallès”.


http://mdc.csuc.cat/cdm/singleitem/collection/afcecemc/id/3316/rec/22

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de l’autor de la fotografia, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs
http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27420

L'origen de la masia es pot situar vers el segle XVI. La família Cordelles es troba documentada des del segle XVII (hi ha constància del matrimoni, l'any 1666, del noble Galceran de Cordellas a la capella del mas, de la que ens agradarà tenir noticia de l’advocaciño a l’email coneixercatalunya@gmail.com ).

La reforma més important del conjunt va tenir lloc a mitjans del segle XIX quan, sent la família Bielsa Castillon la propietària, la masia va passar a tenir la seva fesomia actual

http://www.xtec.cat/~egrino/historia_vielsa.htm

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/04/imatges-i-records-de-la-cerdanya-petita.html

Patrimoni Gencat ens diu que és un edifici de grans dimensions, amb planta quadrangular i cobertes de teula a quatre vessants a dos nivells. Està situat al polígon industrial de la Clota. El seu interior reflecteix diverses intervencions realitzades al llarg del temps. Són remarcables a l'exterior les galeries d'arcs de mig punt dels dos pisos, encara que modificats en part a la planta baixa, amb balustrada a tot el voltant. El conjunt compta, a més, amb diverses construccions auxiliars, de maó i teula.

http://www.salillas.net/masies/

https://www.cerdanyola.cat/turisme/historia

Sobta força que en un indret tant proper a Barcelona, es retratessin únicament 10 masies.

L’arxiu de l’Estudi de la Masia Catalana, barreja imatges de Cerdanyola del Vallès, i de Sant Julià de Cerdanyola.

L’equip de l’Estudi de la Masia Catalana, estava sens dubte composat per persones de gran vàlua professional i tècnica, es troba a faltar però, una planificació MÍNIMA que sens dubte hauria donat un millor resultat.