divendres, 5 d’abril del 2019

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT SALVADOR. SABADELL. EL VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

Retratava el temple parroquial de Sant Salvador, situat quasi ‘face to face’, amb la mal dita capella de Sant Nicolau, darrer vestigi del priorat de Sant Salvador d'Arraona, dependent de Santa Maria de l’Estany.


És obra de l’arquitecte Francesc Folguera i Grassi (Barcelona, 1891 -juliol de 1960) d'estil neoromànic amb alguns elements de gust gòtic. La composició està dominada per una torre quadrada exempta i un gran porxo d'accés. La façana està construïda amb pedra, és de paraments llisos i estructura compacte.


L'obra escultòrica és de Camil Fàbregas Dalmau (Moià, 1906 - Sabadell, 2003). Els temes dels capitells de la nau són religiosos, amb representació dels apòstols; els del cor amb àngels i músics; en el campanar els signes del zodíac i les quatre edats de l'home i en el claustre temes de Sabadell.


L'edifici començà a construir-se l'any 1955.

La pedra utilitzada és de les voravies de la ciutat, la dels capitells és pedra de Preixana.

Retratava també l’edifici del Casal Parroquial que té l’entrada pel carrer Covadonga, i del que no en trobava cap dada. Ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com


Alhora de decidir entre les diferents ‘ ofertes polítiques’ la prova del ‘coto’ ha de ser NOMÉS la seva actuació vers Catalunya i els catalans