dissabte, 12 de setembre del 2020

CASA RAMONA SALLENT FREIXA, VDA. ROSSELLÓ. LA GARRIGA. EL VALLÈS ORIENTAL

 La Carme Pecanins Luna em feia arribar la que serà – de moment – la darrera imatge del patrimoni modernista de la Garriga,  la Casa Ramona Sallent i Freixa, vídua de Rosselló , al carrer dels Banys, 34.

 


Respecte de la casa , Patrimoni Gencat ens diu ; vivenda unifamiliar entre parets mitgeres fent cantonada. Consta de planta baixa, pis i una torrassa amb dos pisos. Assentada damunt un sòcol de carreu, la resta de la façana és d'obra vista. Les llindes són de pedra, dovellades de forma escalonada. La coberta de la torrassa és de faldons. Sota les mènsules del ràfec hi ha una sanefa esgrafiada amb motius geomètrics. Les llindes del finestral de la planta baixa estan suportats als extrems per unes cartel·les treballades en pedra. A la cantonada hi ha una columna d'estilització molt personal, amb capitell dòric. El ferro de les baranes i de la porta està estilitzat geomètricament.

 

La casa fou projectada per l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall i Mayol  (Barcelona, 24/05/1877 - La Garriga, 15/09/1937), l’any 1923.



 

Si teniu interès en les obres de la Carme Pecanins Luna feu-nos arribar un email a castellardiari@gmail.com