dimarts, 1 de setembre del 2020

JOSEP GRANER PRAT. LA PETJADA MODERNISTA A CASTELLAR DEL VALLÈS

L'arquitecte Toshiaki Tange publica una fotografia que identifica com Casa al carrer Mateu 5/ /Autor desconocido/, Barcelona.



A Castellar del Vallès tenim la Casa Blai Blanquer Mecier que construïa – segons es recull a INVENTARI DEL PATRIMONI HISTÒRIC, ARQUITECTÒNIC I AMBIENTAL DE CASTELLAR DEL VALLÈS - Jaume Puig (mestre d’obres) als voltants de l’any 1910.

El Valentí Pons Toujouse, autor del blog MODERNISME atribueix l’autoria de la casa de la Carretera de Sentmenat, 110 de Castellar del Vallès, al mestre d’obres Josep Graner i Prat (Casserres, Berguedà, 1844-1930) i atorga a Jaume Puig el rol de “constructor” .

Dóna com probable que la del carrer Mateu 5/ , a Gràcia, sigui també obra de Josep Graner que té molta obra a Barcelona.



En el mateix sentit publicàvem :

http://latribunadelbergueda.blogspot.com/2018/02/el-patrimoni-immobiliari-historic-i.html

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2018/02/presencia-del-mestre-dobres-josep.html


Respecte de Jaume Puig, constructor de Castellar del Vallès , ens agradarà tenir coneixement del seu cognom matern, del lloc i data de naixement i traspàs, i si fos possible una fotografia a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com

Rebia un email de l’ Anna Maria Vidal i Puig, en el que em deia;


Benvolguts,

 

Hem vist en alguna publicació on es parla sobre construccions de Castellar del Vallès que fèieu  referència al meu avi matern (Jaume Puig) i que dèieu que us agradaria tenir coneixement del seu cognom matern,  del lloc i data de naixement i traspàs i una fotografia.

 

Us adjuntem, doncs, les dades que tenim:

 

Jaume Puig Porta (  Castellardel Vallès , 1875 + Castellar del Vallès, 28.10.1960)

Va néixer a Castellar del Vallès (1875)

Va morir el 28/10/1960 a Castellar del Vallès, als 85 anys.

 

També us adjunto una fotografia de l'avi.

 



Qualsevol altra aclariment estem a la vostra disposició.

 

Moltes gràcies!

 

Salutacions.