dijous, 3 de setembre del 2020

EL MURAL CERÀMIC DE L’ENRIC OROBITG CLUA A TORÀ. LA SEGARRA. LLEIDA. CATALUNYA

Torà és una vila i municipi situat al nord-est de la comarca administrativa de la Segarra. L'any 1968 va quedar annexionat a Torà el territori de ls la vall de la riera de Llanera fins a la seva confluència amb el riu Llobregós. El relleu és força accidentat, amb elevacions suaus que van des dels 430 metres fins als 850 metres. Torà té un riquíssim patrimoni històric i artístic, del que ens hem fe ressò els diversos blogs en els que publiquem :  







.... 

El Sr. Google és molt amable deixant-nos publicar gratuïtament, alhora però, li hem de retreure que no esmerça el mateix esforç en les cerques de les pàgines de pagament, que en les publicacions “gratuïtes”.
L’Assumpta Figueras Viñas‎ retratava una magnifica ceràmica de l’ Enric Orobitg i Clua a la façana d’un forn de pa de Torà (Segarra), que no forma/formava part del patrimoni artístic de la Vila. Ens agradarà tenir noticia de la peripècia vital de l’Enric Orobitg i Clua a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Feu, amb les màximes precaucions, com fa l’Assumpta Figueras Viñas, la descoberta d’aquesta terra nostra a la que els àrabs anomenaven qat´a al-gunya , la terra de les riqueses .