Feia una troballa, una postal del Valentí Fargnoli Annetta (Barcelona, 12 d'abril de 1885 -Girona, 7 d'abril de 1944) datada en el període 01/01/1911-31/12/1931, amb aquesta anotacio “ Castell de la Bisbal. Actualment presó “. No és inhabitual que aquests edificis hagin tingut usos, com a caserna, presó,..., és més rar – encara que n’hi ha casos – en que han aixoplugat, hospitals, escoles,.., està clar que “ no som tant bona gent “, com afirma Joaquim Masferrer i Cabra, més conegut com a Quim Masferrer, (Sant Feliu de Buixalleu, 22 de juny de 1971), oi?
Llegia que el castell-palau de la Bisbal, que formava part de les defenses de la vila, va ser bastit en època medieval pels bisbes de Girona.
Es troba documentat des del 1180 i probablement va ser bastit a finals del segle XI o ja en el segle XII.
Durant els segles XII-XIII es va produir un enfrontament entre els cruïlles i els bisbes de Girona per la possessió del castell; Jaume I va atorgar al bisbe plena jurisdicció civil i criminal sobre la vila.
L'edifici va experimentar nombroses reformes entre els segles XIV i XVII.
Durant el segle XIX el castell-palau va ser utilitzat com a presó.
El conjunt va ser netejat i restaurat en part durant els anys seixanta i novament s'hi feren obres els anys 1982-84, dirigides per l'arquitecte Jordi Casadevall Dalmau, 1953 .
El castell-palau de la Bisbal d’Empordà és un edifici romànic, amb importants reformes d’època gòtica i barroca.
Durant la dècada 1990 va ser restaurat de forma global a excepció de la capella de Santa Anna , situada al terrat de l’edifici, a manera de torre.
El 2011 es decideix completar la restauració de la capella.
Al present article s’analitzen quins han estat els criteris a l’hora d’abordar la restauració així com les intervencions que s’han dut a terme i les solucions constructives proposades.
Dos aspectes principals marquen les qüestions a resoldre en aquest projecte. El fet que es tenien molt poques dades sobre l’evolució històrica de la capella i de la part alta del castell, tot i ser una part que semblava haver patit moltes modificacions. I l’existència d’un paviment d’opus signinum a la capella, parcialment en mal estat, inclinat en sentit transversal i que semblava un dels paviments més antics conservats a l’edifici
https://upcommons.upc.edu/handle/2099/16377
Una part ha estat habilitada com a arxiu comarcal; també conté exposicions temporals i el servei d'informació turística.
La Comunidad Autónoma de Madrid té 6.747.425 habitants, i les darreres xifres de víctimes de la Covid,19 reconegudes és de 18031, que desglossen així ; 11.948 muertes por Covid-19, a las que hay que añadir 4.932 acaecidas en centros sociosanitarios, 1.121 en domicilios y 30 en otros lugares
L’extrapolació d’aquestes dades en relació als 47 milions d’habitants del REINO DE ESPAÑA, dóna 125.549 víctimes mortals.
L’extrapolació a nivell mundial amb 7 800 124 000 habitants, dóna 20.835.822 víctimes
Les mesures aplicades a Madrid comporten un major índex de mortaldat, si és això el que volien, felicitats als Partits de l’Eix del Mal que governen en aquella Comunitat Autónoma, i molt especialment a la Isabel Natividad Díaz Ayuso (Madrid, 17 de octubre de 1978)
Que Santa Anna intercedeixi davant l’Altíssim per TOTS nosaltres
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada