dissabte, 7 de novembre del 2020

ERMITA DE LA SALUT. SANT ISCLE DE VALLALTA. EL MARESME SOBIRÀ.

 

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arribar imatges de l’ermita advocada a la Mare de Déu de la Salut, al terme de Sant Iscle de Vallalta, a la comarca del Maresme sobirà, de la que n’havíem escrit a :

https://relatsencatala.cat/relat/ermita-de-notre-dame-de-la-sante-sant-iscle-de-vallalta-el-maresme/1048193?fbclid=IwAR05iMYIP470DIg6Cxy-1aoEY9qYsQOvoQCA2KU52_0DOCi8uBz_w6UDEI8

Patrimoni Gencat en fa una descripció quasi telegràfica ;   esglesiola de planta rectangular, d'una sola nau amb l'absis semicircular i el campanar d'espadanya d'un sol ull.





L'ermita es va construir a prop de la font de la Salut, situada al nord del nucli.

Es va construir el 1885 pels amos del mas Santa Victòria o Can Vila com a exvot per la curació de la seva filla.

 Possiblement en aquest lloc hi hagué una primitiva capella que devia estar reduïda ja al segle XVIII.

 


Cada any s'hi celebra l'aplec de la Salut l'últim diumenge d'agost.

 

Que la Mare de Déu de la Salut, intercedeixi davant l’Altíssim perquè s’aturi aquesta sindèmia, que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, i els que pateixen estretors econòmiques.


Cuideu-vos molt, ja sabeu que els atacs contra Catalunya i els catalans, o contra la seva llengua i la selva culturaencara els surten de franc als seus autors.

El número de fallecidos por coronavirus en los hospitales de la Comunidad de Madrid asciende a 12.192. A estas muertes hay que añadir 4.941 en centros sociosanitarios, 1.134 en domicilios y 30 en otros lugares, lo que suma un total de 18.297.

Segons les dades de les funeràries facilitades per Salut,  a Catalunya , 15.433 persones han mort des de l’inici de la pandèmia.

Amb quasi un milió menys d’habitants, Madrid es destaca a nivell mundial pel seu  índex  de mortaldat. Les noticies de la premsa domèstica, insisteixen en que les coses s’estan fent bé.  Que vol dir “ les coses”?.