divendres, 30 de setembre del 2016

CAPELLA DE LA MAREDEDÉU DE LA PIETAT DEL CEMENTIRI DEL CEMENTIRI D'ARENYS DE MUNT. EL MARESME

Trobava una publicació : http://www.cabrejunqueras.cat/cementiri-darenys-de-munt/
El cementiri d’Arenys de Munt es troba situat sobre un turó a cavall entre la vila i la vall del torrent d’en Puig, a l’est de la població.

És un recinte perfectament rectangular dividit en quatre zones, cadascuna de les quals compta amb una plaça enjardinada al centre amb els grups de nínxols al voltant.

La part antiga del cementiri, a la que s’accedeix per la porta oriental, és també la més arbrada, presentant uns exemplars de xiprers majestuosos, envoltats de panteons amb treballs de forja i talla en pedra.

Al fons d’aquesta zona es troben unes escales que porten al segon recinte, caracteritzat per albergar la capella - quina advocació com en el cas d’Arenys de Mar, estimo que és la de la Verge de la Pietat - i contenir algun exemple notable de creu tallada en pedra granítica.



Aconseguia la imatge a traves dels vidres polsosos.


Al sud-oest es troben les dues zones restants, la més nova de les quals és la sud-oest, amb una porta d’accés pròpia des de la carretera d’accés.


No té la monumentalitat, ni el ‘glamour’ del de synera, tampoc la pressió turística d’aquell, com celebraven un grup de joves que es concentraven a l’aparcament, imagino que per fer-se uns ‘porros’ amb tranquil•litat.

Cap dada de l’autor del fossar i de la capella, acostuma ser l’arquitecte municipal de l’època en que es construïa, ens agradarà tenir-ne confirmació, amb els noms i cognoms a l’email coneixercatalunya@gmail.com