dijous, 8 de setembre del 2016

CAN PRAT. COLLSABADELL. LLINARS DEL VALLÈS.

Tornava de Sant Sadurní de Collsabadell i m’aturava per retratar aquest magnífic edifici aïllat de planta quadrangular que és el resultats d’una reforma i ampliació de l'antiga masia a darreries del segle XIX. No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, autors d’aquesta transformació, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com


La descripció de patrimoni Gencat ens diu que es distingeixen tres cossos, el central sobresurt un pis més. Tots dos estan coberts amb teulada a doble vessant. Els laterals tenen una galeria oberta al pis. Les dues façanes tenen un capcer de perfil sinuós i una distribució simètrica d'obertures. La façana està flanquejada per dues torres de planta quadrada i cobertes a quatre vessants.

En el fogatge de 1553 , la casa apareix esmentada com "en Prat" dins el poble de Collsabadell, que actualment forma part del terme municipal de Llinars.

En el cens de 1930, el darrer abans de la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República, consten 1790 veïns, al tancament de l’any 2014 eren 9.536 habitants. Trobar un llinassenc, fill de pares també llinassencs és infinitament més difícil que trobar una agulla en un paller, un estalvio el símil polític.

Llinars del Vallès va tenir escoles abans de la dictadura franquista, ens agradarà rebre’n imatges a l’email coneixercatalunya@gmail.com per poder completar la relació d’edificis escolars de Catalunya que endegàvem a començament de l’any 2015