diumenge, 22 de febrer del 2009

Maresme Country , el Popotitos de Mataró.






















L’autocar havia sortit de Terrassa a les 16,00, els de Castellar del Vallès, ens esperàvem davant de l’ Institut; el tema de la xerrada era aquesta anada a Mataró per correspondre a les moltes vegades que els amics del Country de Premià ens acompanyen en les ballades de Castellar del Vallès, Sentmenat , Terrassa i altres poblacions del Vallès Occidental.

L’autocar de l’empresa Mesa, conduit pel bon amic Pedro, arribava puntualment a les 16,30; anàvem un total de 34 persones; el tràfic en aquesta hora de la tarda era molt fluid, i abans de les 17,30 ens deixava al Port de Mataró.

El Popotitos és un local dissenyat expressament per ballar-hi country; el terra és de fusta, l’habitacle te bona sonoritat, una il·luminació adequada i el mobiliari bàsic per a sentir-nos còmodes.

Els nostres amfitrions llueixen unes disfresses força enginyoses en aquests dies de Carnestoltes; nosaltres majoritàriament amb texans , samarretes i/o camises country, anem en aquesta ocasió com d’uniforme.

La tarda va passant plàcidament, la majoria de cançons son conegudes tant pels balladors del Maresme com pel del Vallès, quan ho son només per uns o per altres, de forma espontània fan un de mestres i els altres d’alumnes delerosos d’aprendre.

Surt - no deu ser possible evitar-ho – el tema de la crisis econòmica, sembla que també els locals de country en pateixen els símptomes; potser el temps hivernal no ajuda gaire perquè els locals situats prop del passeig del Port, siguin l’objecte del desig dels habitants de Mataró i la seva comarca.

La mà en una o altra posició forma part dels símbols propis de les ciutats que com Mataró tenen en el seu nom aquestes lletres; esperem que els polítics locals, tinguin justament bona mà per trobar una sortida a l’atzucac tràgic de la crisis econòmica.

Al voltant de les 20,00 els amics del Popotitos tenen el costum de sortejar alguns objectes, i fins un sopar per a dues persones entre els seus clients; la sort es decanta del costat del Maresme.

Puntualment a les 21,00 ens acomiadem dels amics del Maresme als qui agraïm de tot cor, les moltes fineses que han tingut amb nosaltres. Esperem tenir ocasió de tornar en el futur a gaudir de la seva companyia en aquest acollidor local, el Popotitos al Passeig del Port de Mataró.
En la tornada tothom manifesta haver-s’ho passat d’allò més bé.

Els de Castellar arribem a casa prop de les 22,00 hores, per als amics de Terrassa la previsió cal situar-la quasi a les 23,00.

© Antonio Mora Vergés