diumenge, 8 de novembre del 2009

Immoralitat



Segur que algun dels lectors recorda – encara – el significat tècnic del concepte MORAL : Ciència que determina la rectitud i el sentit del comportament humà segons uns principis normatius dels quals es deriven uns deures i unes obligacions.

Al ensems com explicació del que és la consciència moral trobem :

Actitud de l'individu envers les implicacions morals i socials del seu comportament que implica un judici de valor dels propis actes en relació generalment amb una norma de moralitat personal o, més aviat, col•lectiva.

Circula un e.mail [ del que imagino en té coneixement la Fiscalia ] en el que s’afirma d’una concreta persona, vinculada per matrimoni al President de la Generalitat de Catalunya que desenvolupa un nombre molt elevat – tot i que incert segons sembla – de càrrecs públics.

La moral és la gran absent en el terreny de l’activitat política, i més enllà del rebuig social – que es generalitza per arreu – únicament podem confiar en que la Justícia faci la seva feina.

La ciutadania de Santa Coloma de Gramenet demana que TOTS els regidors deixin els seus càrrecs, i que fins a les properes eleccions s’encarregui de l’Ajuntament una Comissió Gestora. L’ombra de la sospita és allargada, i només un FOC NOU retornarà la confiança al veïns.

Sense perjudici de la depuració – obligada - dels abusos d’uns i altres, la ciutadania de Catalunya, com els veïns de Santa Coloma de Gramenet , veuria amb bons ulls que TOTS ELS POLITICS deixin els seus càrrecs i que es designi una Comissió Gestora, que s’ocupi de gestionar “ la cosa pública “ fins que sigui possible convocar unes eleccions veritablement democràtiques.

La Diputació de Barcelona, en relació a l’Anna Hernández i Bonancia afirma que desenvolupa les següents responsabilitats públiques, derivades de la seva condició de regidora de Sant Just Desvern i de diputada a la Diputació de Barcelona:

http://www.diba.es/prem/noticia.asp?id=8932

- 1a Tinent d'Alcalde i Regidora de Relacions Institucionals, Urbanisme i Habitatge de Sant Just Desvern

- Presidenta de Promunsa i Proecsa (Empreses Municipals d'Habitatge i Promoció Econòmica)

- Representant de l'Ajuntament a l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus

- En condició de regidora és representant també del Consorci de Turisme del Baix Llobregat ; i representant de l'Associació del Pla Estratègic Metropolità i del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona

- Diputada i presidenta de l'Àrea d'Infrastructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona

- Representant de la Diputació a la societat del Túnel del Cadí, S.A., a la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària, i al Consorci del Barri de La Mina

- Consellera general de La Caixa

Tot això en un país en que l’atur frega ja el 20% de la població activa; a la Justícia pertoca esbrinar si hi ha alguna irregularitat, però el ciutadà del carrer ho troba tot plegat una immoralitat.

© Antonio Mora Vergés

1 comentari:

Joan Escoda Prats ha dit...

I dels Convergents: Prenafeta i Alavedra. No en parles d'aquets Senyors?

Tampoc del Sr. Millet?. Tant catalanista que semblava, i que per més Inri, els convergents, van i li donen la Creu de Sant Jordi.

Tota la culpa o irresponsabilitat, pertany a la dona del molt honorable Sr. Montilla ?

Tots ens queixem dels actes incivics del politics. Però tots els qui es queixen, m'agradaría poder comprobar el seu comportament, en el moment d'ocupar la poltrona corresponent, o més ben dit agafats a la mamella del partit.

Per tant, diem la veritat i deixem-se de "cursilades".