dilluns, 28 de febrer del 2011

2.011. LA PASSADA A CASTELLAR DEL VALLÈS

El diumenge 27 de febrer de 2.011, tenia lloc l a Castellar del Vallès, la Festa de Sant Antoni Abad, l’antiga i tradicional Passada que en honor del Sant feien els pagesos i traginers, quan aquest país nostre tenia encara consciència de ser, i les persones vivien d’acord amb els ritmes de la natura.



Semblava que aquesta antiga festa fos condemnada a la total desaparició , a partir del moment en que decidíem canviar les benediccions pels antibiòtics, les rogatives pels mapes del temps, la sacralitat pel consumisme, i el misteri per la plana racionalitat.



Sortosament s'ha bastit un projecte en el camp de l'associacionisme, que aplega tota aquella gent que estima el món del cavall, però també els qui estimem les pròpies arrels, sense deixar de banda la patriarcal figura del sant anacoreta.




Ara algun purista dirà que en la diada de Sant Baldomer , no toca fer la Passada de Sant Antoni; ben contràriament penso que acceptant les limitacions actuals de tot ordre, econòmiques, tècniques i àdhuc físiques; tots sabem que es conserven , bàsicament per persones particulars, un cada cop més curt nombre de carros, això fa impossible fora de les Ciutats que disposen d’il•limitats pressupostos, Barcelona, Sabadell ,.... dur a terme la Passada justament en la seva diada habitual. Em complau felicitar i agrair als amics de Sant Antoni Abad de Castellar del Vallès el seu esforç, és el mínim que penso tothom a de fer.

Ampliarem les nostres peticions a Sant Antoni; com sempre que resguardi de tot mal a les besties i als qui se’n ocupen, ara també però cal que vetlli per tots els qui passen necessitat; per als que viuen angoixats per les conseqüències d’aquestes polítiques del benefici màxim que tanta dissort han portat arreu; per als qui pateixen els excessos d’unes administracions públiques curulles de corrupció, fanatisme i estultícia; i sobretot perquè ens sigui valedor davant el bon Déu, en els nostres anhels legítims de viure com éssers lliures !