dissabte, 22 de setembre del 2012

ELS RENTADORS PÚBLICS DE LA MÚNIA AL PENEDÈS SOBIRÀ

Anàvem el Marcel Morató Tort i l’Antonio Mora Vergés per terres del Penedès sobirà, dites actualment la Múnia, de l’àrab ‘ finca amb hortes i jardins ‘ ; dissortadament algunes de les tribus modernes, ‘brètols, vàndals’ campen ara per aquestes terres, que comparteixen en alguns aspectes els trets identificatius del ‘forat negre’ : baixa demografia, les activitats agrícoles com única i/o principal font d’ingressos, i la seva localització propera a gran vies de comunicació.

No trobàvem descrits en el patrimoni immoble els safareigs públics – pràcticament destrossats - que hi ha al final del carrer de la Font; honestament per mantenir-los en aquest estat d’abandó és preferible fer-los desaparèixer, esmerçant algunes hores de feina per deixar aquell espai net.


Enyoro aquells àrabs que ens portaven el progrés a l’alta edat mitjana, eren persones intel•ligents i honestes que es van estimar molt aquesta terra que anomenaven qat´a al-gunya , en la seva llengua vol dir ( la terra de les riqueses ), així es com ells definien el nostre país, i algú i vol veure el antecedent del nom de CATALUNYA que per cert no se sap d'on prové.

Com moltes més persones no puc evitar comparar-los amb els nostres actuals ‘dominadors’, i certament tant en la seva versió PSOE, com en la versió PP, com en la quasi infinita llista de grups que els envolten, no trobo – ni de lluny - la intel•ligència, i la honestedat que els caracteritzava.

La reflexió és l’inevitable colofó, a la situació tràgica que viu la nostra societat. com a conseqüència de la corrupció i l’estultícia de les elits politiques.