dimarts, 11 de juliol del 2017

CASA BOLET. SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS. EL PENEDÈS SOBIRÀ. CATALUNYA

Llegia al Mapa de Patrimoni de Santa Margarida i els Monjos que l’arquitecte Santiago Güell i Grau (Vilafranca del Penedès 1869 - 1955) projectava l’any 1925 la dita Casa Bolet, al numeros 16-18 de l’Avinguda de la Generalitat.


Quan a la descripció reprodueixo ; edifici noucentista amb elements clars del modernisme goticitzant. Es compon de planta baixa i dos pisos. La façana és perfectament simètrica a partir d'un cos sobresortint central, el qual està sustentat per columnes que s'aprofiten per ubicar dos balcons, al primer i segon pis. La planta baixa destaca per tenir les obertures fetes amb arcs de mig punt, mentre que al primer pis les obertures són amb arc apuntat. Als extrems hi ha dos balcons semicirculars. El pis superior presenta obertures quadrades sense arcs ni decoració. A la part superior hi ha una sèrie de mènsules senzilles, als extrems hi ha dos elements amb obertures d'espitlleres que sobresurten del cos principal. Per rematar la façana hi ha una teuladeta decorada amb una bola de formigó decorada amb motius vegetals.

No trobava cap dada del promotor, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs, ..., sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Sobta el ‘desconeixement’ de l’autoria d’alguns dels edificis més singulars de Santa Margarida i el Monjos :

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2017/07/teniu-mes-dades-del-mas-catarro-de.html

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2017/07/teniu-mes-dades-de-la-dita-casa-gimeno.html

http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2017/07/teniu-mes-dades-de-la-dita-casa-casaler.html

Sembla que ‘obviar’ les dades del promotor és ‘habitual’, almenys en el Mapa de Patrimoni de Santa Margarida i els Monjos.