dimarts, 24 d’octubre del 2017

CASA ANTONI CLAVELL BOT. CARDEDEU. VALLÈS ORIENTAL. CATALUNYA

Plovisquejava el dimarts 29.08.2017 mentre retratava la dita Casa Antoni Clavell i Bot, del que patrimoni Gencat ens diu ; edifici entre mitgeres de planta baixa i dos pisos, de composició simètrica. Les obertures del segon pis formen una composició amb el capcer en forma de pinyó. La coberta és en forma de terrassa amb barana de reixat. Pels seus elements formals aquest edifici pertany a l'estil modernista, concretament a la primera etapa modernista d'en Raspall. Encara que ha sofert modificacions, el conjunt de l'edifici encara conserva l'esperit modernista de la època.


l'any 1908 s'autoritzà a l’Antoni Clavell i Bot, veí de Barcelona, a tirar a terra una casa i construir-ne una de nova, a la plaça Major 3 i 4. L’autor seria l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877- la Garriga, 15 de setembre de 1937)


La construcció va millorar estèticament la composició de la plaça; Manuel Joaquim Raspall i Mayol, que va ser un autèntic regal de Déu per aquesta comarca del Vallès oriental, era aleshores l’arquitecte municipal.

l’Antoni Clavell i Bot , va comprar el terreny a 0,50 pessetes el pam. No cal que us esforceu en traslladar el preu a l’€ , en qualsevol cos el fet palesa clarament l’estultícia i corrupció secular de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA, que al llarg d’anys, decennis i àdhuc segles, han malbarat – i continuen fent-t’ho - els recursos públics.

L'any 1933 es van fer reformes a la façana de l'edifici, es modificaren les obertures de la façana. Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de l’autor de la reforma

Posteriorment es modificà també la planta baixa. Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de l’autor de la modificació

Cardedeu s’ha de plantejar seriosament aprofitar el seu patrimoni històric i artístic, hi ha mesures senzilles com confegir petites fitxes que col•locades a cada edifici expliquin breument al turista l’època en que s’aixecaven i qui en va ser el promotor, l’autor ,...., oferint alhora per als que tinguin més interès rutes guiades.