divendres, 20 d’octubre de 2017

EDIFICI DE L’ANTIC AJUNTAMENT DE BIGUES I RIELLS. VALLÈS ORIENTAL. CATALUNYA

M’aturava a retratar l’'edifici de la Casa de la Vila de Bigues que està aixecat en desnivell, de manera que la façana principal és de planta baixa i pel cantó de darrera és de tres pisos d'alçada.



Fotografia de la façana posterior del Mapa de Patrimoni.

L'edifici té diferents fases de construcció i diferents ampliacions a tot el cantó de darrera.

Està cobert a doble vessant, tal com ens ho indica el ràfec. La façana està decorada al gust de principis de segle XX: té una mena de timpà a sota del qual es situa l'escut del poble, i la data de construcció de l'edifici (1908). Té també quatre mènsules amb motius florals. Una gran porta d'entrada i dos finestres. No es conserva cap plànol de construcció de l'edifici. Aquest edifici és fruit del trasllat de la dinàmica del poble de dalt del turó a baix la riera del Tenes, constituint el nou nucli urbà.

Forma part d'un conjunt d'edificis de bona qualitat constructiva, en un estil iniciat per uns constructors de la zona, la família Magrins, però amb modificacions en la façana, influenciada per l'obra institucional de l'època.

Ens agradarà tenir noticia de l’autor del projecte tècnic a l’email coneixercatalunya@gmail.com , voldríem aclarir alhora si l’edifici aixoplugava les escoles públiques com era costum abans de la dictadura franquista