dilluns, 11 de juny del 2018

VILLA EMILIA AL CARRER DE SANT JAUME. CASTELLAR DEL VALLÈS.

Retratava aquest magnífic habitatge unifamiliar aïllat de planta baixa i pis, de planta rectangular, amb el costat llarg perpendicular al carrer; coberta de teula a quatre vessants.


Façana principal de composició simètrica, amb portal central sota cos sortit definit per tres arcs de mig punt i finestres als laterals.

Planta primera amb tribuna amb tres finestres – boinder - i dues finestres laterals. Façana posterior amb galeria correguda a tot ample sobre arcs de mig punt.

Remat de façanes amb barbacana de bigues de fusta sobre cornisa. Panys arrebossats amb pilastres ressaltades a les cantonades.

Tanca a carrer d’obra amb sòcol de pedra i reixat superior amb pilastres de maons a sardinell, on destaca el portal de ferro amb les lletres de “Villa Emília”, emmarcat de en dues pilastres més destacades rematades amb esferes decoratives.



Torre dipòsit, a tocar de la tanca al carrer de la Riba, de desenvolupament cilíndric acabat arrebossat, amb remat superior amb cornisa i merlets d’obra vista.

Garatge a carrer, alineat a carrer, de planta baixa i coberta de teula a dos vessants perpendiculars al carrer, amb portal d’entrada en arc escarser i remat a base de conjunt de respiralls dins de finestres figurades amb imbricacions de maó.

És propietat dels descendents del doctor Joan Argemí Fontanet (Sabadell, 5 de febrer de 1917 - 17 de març de 2009) , reconegut pediatre sabadellenc impulsor de la Clínica del Nen Jesús i de la primera àrea de pediatria de Sabadell.

El portal de la torre que està molt pròxim a la Riba de Can Barba, és d’estil modernista igual que el garatge annex a la torre.

Ens agradarà tenir noticia del seu autor a l’email coneixercatalunya@gnail.com i/o castellardiari@gmail.com , 



S’ha fet una excel·lent feina de destrucció  sistemàtica de la documentació històrica a Castellar del Vallès i arreu de Catalunya.

Si en teniu/trobeu més dades sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com