dissabte, 30 de juny del 2018

SANTA MARIA DE LES MASIES. L’ESGLÉSIA OBLIDADA. L’ESPLUGA DE FRANCOLI. LA CONCA DE BARBERÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Retratava amb força dificultat tècnica l’Església de Santa Maria de les Masies, de la que ens diu Patrimoni Gencat ; capella situada al bell mig del nucli de les Masies. De grans dimensions és d'estil eclèctic i auster, recollint elements ornamentals, especialment en el campanaret, de temples catòlics de l'Europa Oriental. Rosetó de grans dimensions i cancell de ferro en la porta.


La urbanització de les masies, a l'entorn del Balñeari de Vila Engràcia comportà la construcció d'aquest temple per a visitants i usuari de l'estació balneària.

Llegíem que l’any 1890, la família Anguera va vendre una propietat a Pere Antoni Torres i Jordi (Tarragona, 1844 – l'Espluga de Francolí, 1901 , que la va habilitar com el Balneari Vil•la Engràcia.

https://fontsaigua.wordpress.com/2015/04/30/la-villa-engracia-el-balneari-lembotelladora-i-la-font-del-ferro-desplugues-de-francoli/

Habilitar vol dir que l’edifici ja estava construït ?.


No hi ha cap dada del/s mestre/s d’obres i/o arquitectes autors dels edificis de les Masies de l’Espluga de Francolí, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Sembla que s’ha perdut la memòria de la darrera ocasió en que l’edifici va acollir una celebració religiosa.

Ens agradarà rebre imatges del interior a l’email coneixercatalunya@gmail.com