dijous, 9 de juny del 2022

CAL PALAU. LA MASÓ. EL CAMP SOBIRÀ.

L’arquitecte Ramon Salas Ricomà (Tarragona - 20.04.1848 + Tarragona - 04.04.1926 ) va ser l’autor de l’edifici que el Valentí Pons Toujouse situa al carrer de Santa Magdalena, 8, de la Masó, a la comarca del Camp  sobirà, i Patrimoni Gencat, a la Placeta, 8.




https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/la-maso/tots/casa-j-palau


Quan a la descripció ens diu ; edifici entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos. A la planta baixa molt modificada, es troba la porta d'accés, d'arc escarser i emmarcada per carreus regulars. Al primer pis hi ha un balcó corregut amb dues obertures i un balcó a cada costat. Al segon pis hi ha cinc obertures rectangulars. L'acabament de l'edifici se soluciona mitjançant una barana de forma sinuosa. Damunt de les obertures dels balcons hi ha una decoració floral de gust modernista. El material utilitzat és la pedra i la façana es troba arrebossada, amb pintura que imita carreus.

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=2201


Ens agradarà tenir noticia del promotor, nom propi, cognom matern, lloc i data de naixement i traspàs, i si més no un apunt  biogràfic.  Vivim en un món foll en el que tenim informació de “ persones prescindibles” , i alhora se’ns furta la informació relativa a d’altres que deixaven una petjada – positiva – en la nostra historia.


Si el GOBIERNO MÁS PROGRESISTA  no ens aboca a la misèria més absoluta - que en tenim tots els números – poseu la Masó , el Camp sobirà de Tarragona , Catalunya a la vostra agenda