dissabte, 3 de febrer del 2024

CAPELLA DEL MAS BORONAT DE SALOMÓ, ADVOCADA LA MAREDEDÉU DE MONTSERRAT I A LA MADONA DE FLANDES. TARRAGONÈS

  https://masboronat.es/la-historia-de-mas-boronat

Oswald Eugeen Voorbraeck (18 de juliol del 1929 +        04 de febrer del 2009)  propietari del Mas Boronat a Salomó ( -Tarragonès ) , a darreries de la dècada dels 70 del segle XX, va fer construir una capella que dedicaria a la Madona de Flandes i a la verge de Montserrat, patrones del lloc d'origen i el lloc del present.



El singular edifici ve decorat per tot un conjunt de mobiliari fet a mitja, i una pintures realitzades per José Bermejo Sobera ( Madrid, 1879 – 1962) , reconegut pintor al món eclesiàstic per les seves reformes i obres a desenes d'esglésies i catedrals de tot Espanya. Per això l'artista va estar allotjat durant 3 mesos a la masia, pintant només durant les nits, que és quan trobava la seva inspiració. Cal ressaltar un fresc que es veu al final de la capella, i destaca per estar expressament pintat sobre una paret combada, de manera que es crea un efecte de tres dimensions i sembla que el Crist a la creu que es representa és més a prop de l'espectador .

 Ens agradarà rebre imatges del interior de la capella a l’email castellardiari@gmail.com

  Que la Marededéu i Sant Antoni de la  Sitja,  elevi a l’Altíssim la pregaria dels  , amazis, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.