diumenge, 7 de setembre del 2008

Sentmenat, territori country




El dissabte 6 de setembre a les 19.00, estava convocada una ballada dins dels actes de la Festa Major de Sentmenat; el lloc, l’aparcament al costat de l’església parroquial de Sant Menna, era del tot idoni, només hi havia un petit però; l’amenaça de pluja que malgrat tot no va impedir que durant més de tres hores – amb algun curt i feble episodi de roïna, que fins va alleugerir la intensa calor dels balladors – els sons de la música country, fessin companyia al so del campanar romànic.

Comptava fins a 150 balladors en algun moment puntual, i constatava com més de la meitat dels veïns d’aquesta Vila Vallesana, passaven en un moment o altre – aprofitant alguns la celebració de l’ofici religiós del dissabte tarda – pel lloc de la ballada.

Saludava persones de : Sabadell, Terrassa, Castellar del Vallès, Can Canyameres, Premià, Viladecans, Sentmenat ,.... El country s’estén per Catalunya !

L’espai esdevenia quasi màgic, quan s’encenien les llums del campanar romànic; fins el Patró, Sant Menna , que va néixer a Egipte l'any 285, a la ciutat de Nicerous, situada a la vora de Memphis, em deien que també en algun moment, va estat temptat d’afegir-se a la festa. La festivitat del titular de la parròquia, es celebra l’11 de Novembre juntament amb la de Sant Martí de Tours. Ambdós els trobareu representats habitualment com a soldats romans.

Feina estona que havien tocat les 22,00 hores, quan començàvem a acomiadar-nos. La majoria esperem, retrobar-nos a les 19,00 hores del dijous 11 de setembre, a la Placa de Cal Calisó, a Castellar del Vallès.

El country és una activitat molt recomanable : ens manté física i psíquicament àgils, socialment oberts, i alhora constitueix un element d’impuls al coneixement de les petites meravelles de l’entorn més proper.

El tema del calendari de ballades a la plaçes Majors de Catalunya sembla que suscita força interès; el temps aquí farà també la seva feina, i esperem que ben aviat aquesta iniciativa qualli i tinguem a l’abast una oferta que ens permeti recórrer Catalunya de ballada en ballada.

Us esperem el dijous a les 19,00 hores a Castellar del Vallès !

© Antonio Mora Vergés