dilluns, 15 de juny del 2009

3ª TROBADA COUNTRY DE SABADELL [ BIS ]

Tenim el costum d’encapçalar les cròniques amb una o més imatges que siguin representatives del lloc on es fa la ballada; en el cas de la ciutat de Sabadell, sabeu d’un edifici més simbòlic que la Torre de l'Aigua ?





L’edifici més emblemàtic de la ciutat; fins al punt de ser-ne el símbol identificatiu. S'aixeca a la banda Est de la ciutat, gairebé al cantell mateix de la riba del Ripoll, prop de la carretera de Caldes.

Es va acabar de construir el 1918, i va entrar en funcionament 4 anys més tard, per tal de solucionar els problemes de subministrament d'aigua que el creixement demogràfic de la segona dècada del segle XX havia propiciat. L'objectiu: acumular l'aigua extreta dels pous del riu Ripoll.

La va planejar l'enginyer sabadellenc Francesc Izard i Bas. Va ser realitzada, però, segons un projecte de Lluís Homs Moncusí i amb la direcció d'obres de l'arquitecte municipal Josep Renom i Costa. Estructuralment, remet als models alemanys. Dins l'arquitectura local, és significativa pel fet que es tracta d'una de les primeres construccions realitzades amb formigó armat. Està constituïda per vuit pilars, disposats en forma de tronc de piràmide, i estan units pels diferents trams de l'escala helicoïdal que hi dóna accés. Els pilars sostenen el cos elevat, de secció ortogonal i cobert per un xapitell de vuit plements. Al damunt del dipòsit hi ha el mirador, amb una obertura a cada costat, de forma rectangular amb la part superior lleugerament arquejada, i protegides per balcons de ferro.

Uns equips de bombes hi pugen l'aigua dels pous del riu. Des del nivell a pla d'entrada fins dalt, sobre la bolla que corona la cúpula, té 50 m. Té una capacitat de 293,5 m³. La torre va deixar de funcionar com a tal el 1967. Des de l'any 2000, compta amb il·luminació nocturna.
És un dels 100 "Elements del Patrimoni Industrial de Catalunya

Anem al country !. Diumenge 14 de juny, estàvem convocats a l’eix Macià de Sabadell, a partir de les 10 del mati.El dia solejat i calorós, feia pensar que fora difícil arribar fins al darrer dels balls d’una llarguíssima llista :

ELECTRIC SLIDE
ALABAMA BEACH
T N ROCK
WATERMELON CRAWL
QUEEN OF HEARTS
PLAY IT AGAIN SAM
WORLD J
CLICKETY CLACK
VERTICAL EXPRESSION
THE COUNTRY QUEEN
BLACK VELVET
M - 78
TUSH PUSH
WHITE LIGHTNING
SUGAR TALK
HELP ME
IT HAPPENS
JACK´S COWBOY
WANNA BE
COWBOY BY NIGHT
HOOCHIE COOCHIE
LUKENBLUES
CALIFORNIA BOY
ISLANDS IN THE STREAM
CHILL FACTOR
FOUR YOU MIREIA
DANBIEL
24 X 24
SOUTH DIRECTION
PITTER PATTER
WHEELS
FOOLISH HEART
SKIP
MR. POLICEMAN
SPECIAL Nº3
CRAZY LITTLE THING
HAPPY PEOPLE
BANJO MOON
PAGADANJO
MY NEW LIFE
DUNIA
SLEEP TONIGHT
ALL WEEK LONG
PRIORITY
RENEGADE
DANCING FOR YOU
EASY GOING
SMILE AGAIN
SUNSET
JAMAICAN RUN
BANDERA
THANKS A LOT
JUST YOU & ME
EAGLE TEXAS
TWO BY TWO
OH SUSANNA!!!
S.A.M.M.Y.
SLAPPIN LEATHER
FOUR SENSES
COWGIRL HUSSLE





Comptàvem no menys de 600 balladors, que – com a conseqüència de la intensa calor – aniríem minvant a partir de les 12,00 / 12,30 hores.

Fora possible convocar ballades no tant extenses ?- Posem entre vint i quaranta cançons.

Saludava coneguts de :

Barberà
Barcelona
Castellar
Cerdanyola
Polinyà
Ripollet
Rubí
Sabadell
Sant Cugat
Sant Llorenç Savall
Sentmenat
Terrassa







Segur que hi havia gent d’altres llocs, i demano des d’ara perdó per no esmentar-los.

Fora possible introduir en el “costumari country” , recollir la procedència dels balladors/es i saludar-los durant el decurs de la ballada ?.



Les fotos – magnifiques – son en aquesta ocasió del Carles “cowboycarles”



© Antonio Mora Vergés & Carles " cowboycarles"