Queia un sol d’injustícia quan desprès de dinar esplèndidament al restaurant Miravall de Batea, començàvem el Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental, Catalunya , 2.05.1926 ) , i l’Antonio Mora Vergés ( L’argentera, el camp jussà de Tarragona, 01.101.1951 ) el camí del Via Crucis aturant-nos a la capella de Sant Joan Baptista, de la que patrimoni Gencat ecplica que és la més antiga de totes les capelles del calvari i data del 1625.
D'uns 3,5 x 3,5 metres, té la planta rectangular i cap finestra.
Coberta a dues aigües, el ràfec està fet amb lloses de pedra, així com la resta de la teulada.
La portada és de mig punt i està adovellada, amb petits bordons als brancals. A sobre, hi ha una cornisa motllurada i un frontó triangular on hi ha una inscripció esculpida sobre la pedra. El conjunt està coronat amb una espadanya de pedra.
La inscripció del front diu: [SEGUNDA ESTACI?/POR SER TV CULPA INFINITA/LA FA XPO H? CARGAD/Y ES GRAVE TV PECADO/QUE TU PERDON FACILITA/ ~AÑO 1625~]
Quan al topònim, llegia ; en la documentació antiga ja apareix la forma Batea (Segle XII), probablement prové de l’àrab batia ‘tina, conca’.
Els de http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/ acostumen a viatjar a la Catalunya interior en el període estiuenc – que dissortadament com a conseqüència de l’escalfament global s’allarga una mica més cada any -, i en els períodes de tardor/hivern/primavera seguim la línia d ela costa. Anem per així dir-ho al inrevés de la majoria, i això ens permet gaudir més i millor dels indrets, del seu patrimoni, i àdhuc del tracte de les persones que resideixen tot l’any.
No pensàvem – ni en pitjor malson – que Catalunya rebria també les conseqüències de la barbàrie terrorista, de les que en tindríem coneixement quan en el camí de tornada ens aturàvem al forn de la carretera a les Borges del Camp.
El nostre condol a totes les persones que han patit alguna pèrdua en aquesta tragèdia.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada