dimarts, 22 d’agost del 2017

CONVENT DE SANT SEBASTIÀ. LA BISBAL D’EMPORDÀ. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

Retratava el convent de Sant Sebastià, o de Sant Francesc de la Bisbal d’Empordà que va ser fundat l'any 1580 al lloc on antigament hi hagué una ermita dedicada a Sant Sebastià.



Llegia que damunt la porta de l'edifici figura la data del 1689, i a l'interior hi ha diverses inscripcions del segle XVIII. El conjunt és, per tant, el resultat de diverses etapes constructives. A la primera etapa correspon el refectori, bastit en estil gòtic tardà, en el segle XVI. Posteriorment, durant el segle XVII, es va modificar la porta d'accés, on apareix la data anteriorment esmentada del 1689; i el claustre, segons consta a les inscripcions del 1739 i el 1740 que hi apareixen, és obra del segle XVI.

L'edifici del convent-noviciat de franciscans també estava dedicat, en la part no ocupada pels frares, a l'Escola de Ceràmica, que s’ha traslladat al poble de Vullpellac, al terme veí de Forallac:
http://www.revistadegirona.cat/recursos/1993/0160_016.pdf

L'església del convent de franciscans va ser iniciada l'any 1590. Sembla que la primera pedra fou col•locada el 18 de maig d'aquell any, i que la benedicció es va fer el 21 de desembre del 1591. El temple va ser ampliat l'any 1791. La façana és d'estil barroc. L'església està dedicada a Sant Sebastià, segurament en record de la primitiva capella que hi havia anteriorment al mateix lloc.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com