diumenge, 6 d’agost del 2017

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA DE LA ROSA SOLÀ RIBAS A LA TORRE DEL PONT. CASTELLAR DEL VALLÈS

M’explicaven que en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República, la Rosa Solà impartia docència en aquest edifici conegut també com la ‘ Torre dels Encarregats’.

Reprodueixo de :
http://www.lactual.cat/cat/notices/2017/01/projecte-de-restauracio-de-la-torre-del-pont-fet-per-alumnes-de-la-upc-24124.php

Quatre alumnes del Màster en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) van lliurar dimarts passat a l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, un treball de restauració de l'edifici històric de la Torre del Pont de Can Barba.

Iris Sibilia, Javier Garrido, Laura Ribas i Natalia Gómez van presentar les conclusions del seu estudi sobre aquesta casa que pertanyia al conjunt de Can Barba i que es va construir a principis del segle XX com a habitatge per als majordoms de la fàbrica. Després del tancament de la fàbrica el 1992, l'edifici va quedar deshabitat i va començar a deteriorar-se i, des del 2004, és de titularitat municipal. En el seu estudi, els quatre alumnes han elaborat un projecte en què proposen com a nou ús el d'un restaurant de luxe.


La imatge que acompanya la noticia té poc a veure amb el lamentable estat en que es troba avui l’edifici.



Fotografia de l'Antonio Mora Vergés. Dissabte 05.08.2017

Ens agradarà tenir noticia del cognom matern de la Rosa Sola, i del lloc i data de naixement i traspàs a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com  també si se’n té constància de l’autor de l’edifici, pel que fa al promotor pensem que devia ser la firma Viuda Tolrà S.A, tota vegada que el Josep Tolrà Avellà, lliurava l’ànima al Senyor el 21.07.1882; advertia a l’Enciclopèdia Catalana que hi ha errades en l’entrada relativa al nostre pròcer , i els adjuntava un post, JOSEP TOLRÀ i AVELLÀ. UN CAVALLER AUTÈNTIC http://www.guimera.info/wordpress/tribuna/?p=2011 amb el comentari, les dades estan contrastades amb els registres civils de Cabrils i Castellar del Vallès.


Em trucava la Dolors Castells Carné, i em deia  que el cognom matern de la Rosa Solà, era Ribas, i que traspassava el 10.03.1941 a l’edat de 29 anys.