El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental, 2 de maig de 1926 ) i l’Antonio Mora Vergés, ens decidíem a fer un tomb per Sant Feliu de Codines, malgrat el vent fred del divendres 15.12.2017, o fèiem gràcies al vehicle Megane Scenic, que malgrat la pèrfida obsolescència programada, de la que Renault manifesta no voler-se’n fer càrrec, ens ha porta – i ens porta – per arreu de Catalunya.
Llegia que la Casa de la Vila estava al nº 9 del carrer de Sant Joan. D'ací passà més tard, la Corporació municipal, a establir-se al carrer de Vic.
L'edifici es va construir en l'època del batlle Rosàs, l'any 1863. L’estructura em feia pensar – malgrat l’absència de dades- que l’edifici acollia alhora que la Casa Consistorial, potser les escoles Púbiques, i àdhuc els habitatges per als mestres. Ens agradarà tenir-ne confirmació en el seu cas a l’email coneixercatalunya@gmail.com , també lògicament del nom propi , el cognom matern , i els llocs i dates d naixement i traspàs de l’alcalde Rosàs, del mestre d’obres i/o arquitecte autor de l’edifici, i de l’autor dels estucats que podria ser Ferran Serra i Sala (Barcelona, 1905 - 1988), del que hi ha constància de la seva activitat al Farell – Caldes de Montbui - i al mas Oller de Castellterçol
El dia 18 de setembre de 1943 es varen inaugurar les noves dependències de la Casa Consistorial, amb motiu de la celebració de la Festa Major de la Població. i hi varen ser fins al novembre de 2005, quan es van traslladar a un edifici nou situat a la plaça Josep Umbert Ventura.
http://www.santfeliudecodines.cat/actualitat/noticies/2005/11/24/el-nou-edifici-de-l-ajuntament-en-marxa-des-del-28-de-novembre
Actualment és la seu de l'Escola de Música Municipal.
PATRIMONI Gencat el descriu com ; edifici entre parets mitgeres compost de planta baixa i dos pisos i amb coberta a dues vessants coronada per un ràfec. La façana, de composició plana i simètrica, amb elements que li donen un caràcter neoclàssic.
L’edifici completament simètric en la seva façana, conforma malgrat l’abandó i la incúria un exemple de la tècnica de l’esgrafiat. Mitjançant aquest mètode decoratiu, a la façana s’hi representa l’escut de la vila, així com d’altres motius florals i línies que simulen marcs arquitectònics que atorgaven personalitat a l’antiga Casa Consistorial del municipi.
No disposa - encara - Sant Feliu de Codines d’un Catàleg de Patrimoni en línia, ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Rebia un email del Pere Pladevall Vallcorba, Alcalde, de Sant Feliu de Codines, en el que en relació a l’edifici de l’antic ajuntaments al carrer de Vic em diu ;
Sí. Els baixos de l'Ajuntament van acollir molts anys l'escola pública.
A la pel·lícula de la inauguració del Parc Usart, l’any 1917, els escolars surten de l'Ajuntament i tenim fotos de grups d'alumnes al pati de darrere.
El que no podem concretar es quan va començar, ni quan va acabar, ni si l'acollia totalment o parcialment.
Des d’aquesta publicació demano alguna de les fotografies a que fa referencia el senyor Alcalde per afegir-la a aquesta crònica.
Per endavant gràcies.
Antonio Mora Vergés
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada