De la Casa del carrer Anselm Clavé, 97 (Calella - Maresme), els amics de Pobles de Catalunya, diuen : http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=1252
Al CATÀLEG DEL PLA D’ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL DE CALELLA FITXA 47 CAN ROSENDO LLOBET , apareix una informació MOLT rellevant :
Casa de don Rosendo Llobet Nicolau , fill de Josep Llobet Guri ( 1854 – 1932) .
Josep Llobet i Guri ( 1854 – 27-02- 1931) , juntament amb el seu cosí Josep Guri Sabater havien creat el gran empori industrial de gèneres de punt Vapor vell (1884), Vapor Nou (1891), Llobet Guri S.A. Josep Llobet Guri, del seu matrimoni amb Rita Nicolau Moreu, tingué quatre fills, Rosendo, Fèlix, Lluís i Josep, i una filla Rita .
Rosendo Llobet Nicolau tenia aquesta casa del carrer Jovara, i la del costat, tocant amb "La Torre"; Lluís tenia la que feia cantonada als carrers Sant Joan -Clavé (que havia estat el Casino), i Josep la del carrer Església 78, ja desapareguda. Les tres cases havien estat projectades pel Eusebi Bona i Puig (Begur 1890 - Barcelona 1972) : Arquitecte titulat l'any 1915 a Barcelona on fou catedràtic de l'Escola d'Arquitectura (1922-1960).
Del 1920 al 1925 col·laborà amb Francesc de Paula Nebot i Torrens (Barcelona, 1883 - ídem, 1965) en la transformació de la Torre Güell de Barcelona en l'actual Palau de Pedralbes. Típic representant del monumentalisme, evolucionà des de l'historicisme de la "Unión i el Fènix" (1930) a la major austeritat del "Banco Español de Crédito" (1942-1947), ambdós edificis a Barcelona. Fou l'arquitecte de la família Llobet Guri, pels quals projectà la nova fàbrica de la carretera, i les cases dels seus fills.
Ens adreçàrem al Xavier Arnijas Tubert , ( 9 de març de 1971 , Calella ) responsable de l’ Àrea de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament : m.calella@diba.cat , al que alhora que li fem avinent el nostre desig de documentar i publicitar el patrimoni, li demanàrem el seu ajut i col·laboració. http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2018/01/ens-ajudeu-documentar-el-patrimoni.html
Calella té – encara – un importantíssim patrimoni monumental, pendent en gran part de documentar, i quina divulgació sens dubte, permetria – si més no – atenuar la percepció de lloc de sol i alcohol, amb que tradicionalment s’associa la mal dita ‘ Calella dels alemanys ‘.
També però als ciutadans de Calella, del Maresme, de Catalunya ,..., ajudeu-nos en la nostra recerca, feu-ho per la vostra dignitat, per defensar el dret dels vostres fills, nets, besnéts, rebesnéts, .., i per reivindicar la memòria dels vostres pares, avis, besavis , rebesavis, ...
Catalunya us ho agrairà.
Antonio Mora Vergés
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada