dilluns, 29 d’octubre del 2018

DE CAN TRAVESA I DEL VALUÓS PATRIMONI INDOCUMENTAT DE LES FONTS. VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

De Can Travesa, que ‘tècnicament’ pertany a Sant Quirze del Vallès, NO EN TENEN INFORMACIÓ a l’Ajuntament.

Recordem obiter dicta allò que es recull a  :

Ley 7/1985, de 2 de abril, Reguladora de las Bases del Régimen Local.

Artículo 25, 2, a) Urbanismo: planeamiento, gestión, ejecución y disciplina urbanística. Protección y gestión del Patrimonio histórico. Promoción y gestión de la vivienda de protección pública con criterios de sostenibilidad financiera. Conservación y rehabilitación de la edificación

Mutatis mutandis però, en no establir-se cap sanció per incompliment , s’entén d’aplicació l’article 26 en els terme que cantava la Trinca

https://www.youtube.com/watch?v=jXJSJHwNRPo

Tampoc els de : https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_del_Vall%C3%A8s_Occidental#Sant_Quirze_del_Vall%C3%A8s

Lògicament tampoc els de Terrassa, i aquí fins semblaria lògic, oi?. https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Terrassa

En parlen els de : https://www.festacatalunya.cat/articles-mostra-6676-cat-cases_modernistes_a_les_fonts.htm

I el bon amic Valenti Pons Toujouse, apunta en la bona direcció quan diu “torre que presenta un modernisme peculiar, ja que és més propi del Liberty italià que del modernisme català”.
http://blogs.descobrir.cat/modernismededinsiforadecatalunya/2018/01/05/les-fonts-sant-quirze-can-travesa/

El Raul Travesa Solsona, m’explica que la casa l’aixecaven uns francesos, i que és còpia fidel d’un edifici a Marsella. Cap dada però, dels promotors, ni del autor.


Esperem que alguna ànima caritativa de Marsella, vegi aquesta entrada, posi el traductor – si no entén la llengua catalana - , i ens aclareixi l’autor de la casa Marsellesa i de retruc aquesta de les Fonts al sector que depèn de Sant Quirze del Vallès; el que paga més impostos i rep menys serveis; normalment ens queixem del maltracte fiscal del REINO DE ESPAÑA, a les Fonts es queixen I MOLT del maltracte de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

Per trobar l’autor de Can Travesa necessitem la col·laboració d’algun lector, i per solucionar els problemes dels veïns de les Fonts, suggerim – tot i que això provoca urticària als partits polítics del REINO DE ESPAÑA- que es faci una consulta als veïns, perquè decideixin on volen pagar els impostos.

Això, potser, potser, potser, els permetria tenir un fossar propi, i no haver d’anar a fer un tomb post mortem per la C58.
 
  Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.