dijous, 18 d’octubre de 2018

QUE EN SABEU DE L’ESGLÉSIA ‘NOVA’ DE SANT VICENÇ DE FALS?. FONOLLOSA. EL BAGES. CATALUNYA

Quan retratava l’Església NOVA de Sant Vicenç de Fals, al terme de Fonollosa, a la comarca del Bages, al cor del ‘forat negre’ de Catalunya, ja intuïa que trobaria algunes dades relatives al passat, i cap del present i/o del futur.
https://www.acrfals.com/acrqui-1.htm
https://www.acrfals.com/acrinf_patrimoni_arquitectonic.pdf
http://avfals.blogspot.com/


Voldríem saber qui va ser l’autor de l’edifici de l’Església, del campanar, del rellotge, ..., els amics de Inventari de Campanes, no en fan esment ;http://campaners.com/php/campanar.php?numer=6567

Església del segle XX. Consta d'una nau. Té el frontis arrebossat pintat d'un color moradenc, amb un portal d'arc de mig punt, un òcul a mitja alçada, i una cornisa angular amb creu al cim. Al seu davant s'hi troba un porxo arquejat que aixopluga el portal i que es prolonga pels laterals per un sostre horitzontal sobre bigues.

Campanar coetani del temple; no és una torre sinó un pilar de planta quadrada (1'45 x 1'45 metres) aixecat amb blocs carreuats de pedra artificial blanca; dues campanetes pengen d'una estructura metàl·lica formada per quatre pilars.Rellotge de sol.

Ho preguntarem a avfals@gmail.com i també al Consistori de Fonollosa.

Si en sabeu la resposta feu-nos-la arribat a coneixercatalunya@gmail.com

Ah!, poseu Fals, Fonollosa, el Bages, Catalunya , al vostre punt de mira.