dijous, 11 d’octubre del 2018

DESTIL.LERIES REGÀS / CENTRE CÍVIC PONT MAJOR. GIRONA. CATALUNYA

M’aturava a retratar la façana de la Destil·leria Regàs- ara Centre Cívic, al carrer de Pont Major de Girona del que Patrimoni Gencat ens diu ; edifici de planta baixa i un pis, de planta rectangular i façana de composició simètrica, amb cinc grans obertures d'arcs rebaixats a planta baixa, de brancals de pedra polida i arrodonida i arcs d'obra vista, i un cos central potenciat per un gran arc rebaixat que recull el nom de l'edifici i per finestres que segueixen l'arc, datat al 1908. A banda i banda del cos central hi ha sengles finestres d'arc rebaixat. Tota la façana es remata amb un volat, que és de pedra polida i treballada a l'arc central i de volats de rajols als laterals a dents de serra. Tots els ampits de les finestres són de pedra polida i treballada. La façana és d'obra vista i els brancals dels arcs són de ceràmica vidriada.


La família Regàs s'instal·la al Pont Major al 1870. Al 1908 es clou per l'arquitecte Enric Catà Catà (Sant Feliu de Llobregat, 1878 - Barcelona, 1937),l'edifici de la destil·leria.


https://www.todocoleccion.net/botellas-antiguas/antigua-botella-anis-nietos-nicolas-regas-gerona~x81628008

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/guia-girona/dates/fitxa/1900.html?pos=3

Actualment acull el CENTRE CÍVIC PONT MAJOR, els autors de la rehabilitació/ reforma, foren:

Pere Joan Ravetllat Mira
Arquitecto. Profesor de Proyectos en la Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Master of Science of Building Design en la Columbia University de New York el 1985. Doctor Arquitecto por la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) el 1994. Profesor titular de la UPC desde 2004. Responsable del curso de Proyectos “Vivienda y ciudad” desde 2000. Autor de varias monografías sobre el tema de la vivienda. Ha colaborado con diversas revistas nacionales e internacionales con artículos de opinión y obra propia realizada, desde 1985, con Carme Ribas Seix.


Carme Ribas Seix

Arquitecta. Profesora de Proyectos en la Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Profesora de Proyectos de interior en la Escuela ELISAVA de 1996 a 1998. Profesora de Proyectos de la titulación de Paisajismo en la ETSAB de 1998 a 2001. Arquitecta del Servicio de Elementos y Proyectos Urbanos del Ayuntamiento de Barcelona entre 1981 y 1986. Diplomada del Curso de Arquitectura del Paisaje en la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) el 1985. Ha colaborado con diversas revistas nacionales e internacionales con artículos de opinión y obra propia realizada, desde 1985, con Pere Joan Ravetllat Mira.

No fem la traducció perquè els lectors catalans EN LA SEVA TOTALITAT, poden llegir almenys dues de la llengües espanyoles, el castellà i el català.

Estem delerosos de rebre’n noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com , Girona, Catalunya, i el món civilitzat us ho agrairan.