diumenge, 7 de març del 2021

ERMITA DE LA MARE DE DÉU DEL REMEI DEL MAS BONANS. PIERA. L’ANOIA.

 L’ermita de la Mare de Déu del Remei del Mas Bonans fou promoguda per  Josep Vidal i Munné (Piera, Anoia, 1896 - Barcelona, 1958)      prestigiós veterinari  - malgrat ser català - , especialitzat en bacteriologia , construïda  segons projecte de l’arquitecte Cèsar Martinell i Brunet (Valls,  el Camp sobirà de Tarragona , 24 de desembre de 1888 - Barcelona, 19 de novembre de 1973) quan es dugué a terme la restauració de la casa el 1956.




https://ddd.uab.cat/pub/llibres/1973-2011/72336/semvet_a1973v1_vidal.pdf


Patrimoni Gencat en diu ;  l’ermita de la Mare de Dñeu del Remei de mas Bonans, s’aixecava imitant l'estil romànic de les seves homòlogues ja existents a les rodalies. Es tracta d'una església d'una sola nau, de planta rectangular, amb un absis circular i finestres d'arc de mig punt. La porta d'entrada presenta també un arc de mig punt, elaborat amb dovelles, així com una petita finestra en forma de creu. La teulada s'acaba a dues vessants, i el campanar té forma triangular. Les obertures es ressalten amb una línia estucada de color blanc.


 


Fotografia .Vista de l'edifici . Victòria Homs i Palmés.1987

 

S’hi celebra l'aplec, dit  del Mas Bonans manifestació que tanca la fira i  festes del Sant Crist (28 d’abril),  des de 1976.


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació;   en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

 

Us esperonem,  més encara si és possible, a donar compliment a TOTES les instruccions de les autoritats sanitàries CATALANES  per evitar l’extensió de la Covid.19,  afegim la intercessió de la Marededéu del Remei,  davant l’Altíssim,  i confiem que així,  podrem aconseguir  que s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissaamb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacionsfísiques i/o psíquiques, i  aquells queno tenen una bona situació econòmica