dissabte, 13 de març del 2021

CASAL DE LES TRIES. PATRIMONI QUE DESAPAREIX DAVANT LA INDIFERÈNCIA COL·LECTIVA. OLOT. LA GARROTXA. GIRONA.

 L’ Olga    Sacrest i Roca, havia retratat l’any  1986, una  vista de l'edifici de l’edifici conegut com la CASA DE LES TRIES.




Patrimoni Gencat en deia; gran mas de planta rectangular i teulat a dues aigües, amb els vessants vers les façanes principals. Els murs, de pedra menuda, són estucats, remarcant els cantoners. Disposa de planta baixa, dos pisos i golfes. La planta baixa és ocupada per les corts i té petites finestres de ventilació. Els dos pisos superiors estan ocupats per l'habitatge, amb la distribució a partir d'un ampli menjador central. Cal remarcar les cinc arcades rebaixades del pis, decorades amb balustrades. El mas disposa d'una era i una àmplia pallissa, amb teulat a dues aigües sostingut per bigues de fusta i teules col·locades a salt de garsa.

 

El conjunt és tancat per un mur, amb porta d'accés al costat de migdia, lloc on es poden veure les inicials A. E. i la data de 1868.


El 24 de gener 2021 torna a repetir la fotografia amb aquest peu de foto , CASAL DE LES TRIES en total abandó.




Fa més mal – si encara és possible – documentar la incúria i l’abandó en terrers gironines.  Als que vivim prop de la megalòpolis barcelonina,  Girona sempre ens ha semblat  més “Catalunya”.  Està clar que també en això anem errats, oi?.