diumenge, 27 de juny del 2010

OFICINA DE TURISME DE LA VALL DEL CORB A GUIMERÀ. L’ URGELL

Faltaven pocs minuts per les 8,00 del mati quan ens aturàvem a la Panadella, el Tomàs Irigaray Lopez i l’Antonio Mora Vergés, el temps imprescindible per carregar- nos d’energia amb un entrepà de truita i un cafè, i sortíem a recollir imatges de la Segarra Infinita, en aquesta ocasió l’objectiu de les nostres màquines eren els petits indrets aturonats que hom veu des de l’autovia abans d’arribar a Cervera , Briançó, Monlleó i Timor; només en el primer dels llogarets hi viu encara una família; feta aquesta part de la feina – ara caldrà fer una recerca d’informació i desprès una crònica per publicar-la al coneixercatalunya- ens presentàvem a Guimerà, on estàvem convocats a un a reunió ordinària de l’Associació www.guimera.info



Ens sorprenia gratament comprovar que l’edifici de la Cort del Batlle, a la Plaça Major de Guimerà, acull des del dia 11 de juny, l’oficina d’informació turística de la Vall del Corb, la número 0211 de Catalunya, que romandrà oberta de dimarts a diumenge, des de les 10,00 a les 14,00, fins a darreries d’estiu.



Ens expliquen que l’acte formal d’inauguració fou presidit pel Conseller Josep Huguet Biosca, el Delegat a Lleida, Vidal Vidal, i el President del Patronat de Turisme de Lleida, Joan Vidal; la Vall del Corb estava representada pel President del Consorci de la Vall del Corb, i els batlles de la majoria de municipis. Per l’Associació www.guimera.info que n’assumirà la gestió, i les despeses de funcionament, hi foren presents el President Pasqual Prous, i el Sots President Joan Duch.

El Conseller Josep Huguet Biosca, es va manifestar gratament sorprès, per l’activitat en l’àmbit cultural, desenvolupada des de www.guimera.info , esperonant-los a seguir en aquesta línia, i reclamant alhora des de l’àmbit polític una col•laboració franca i total.

En el decurs de la reunió es prendria l’acord de publicar properament el llibre ‘Guimerà i Ramon de Mur’, en el que s’explicarà fil per randa, l’obra de l’anomena’t mestre de Guimerà, i el procés tècnic que ha permès situar la reproducció del Retaule a l’església de Santa Maria.

Recollirem imatges de la nova Oficina de turisme de la Vall del Corb, i d’alguns dels membres de l’associació en el posterior dinar del treball.



Poseu en la vostra agenda la visita d’aquestes terres interiors, curulles de testimonis de la nostra història; deleroses de ser conegudes - i reconegudes – per arreu.

© Antonio Mora Vergés

http://www.premisblocs.cat/bloc/395#