diumenge, 18 de maig del 2008

Quo Vadis ?









Imagineu-vos sentir com en les antigues històries de Walt Disney : desde la tierra de la corrupción , QUO VADIS ?

La gent que treballa està espantada, pateix els efectes del que ja s’anomena el síndrome de la crisi immobiliària; he pogut veure les estadístiques de demandants d’habitatge i d’habitatges disponibles, i us avanço com més tard a l’inici del 2.010 un nou i més brutal augment dels preus, que vindrà donat per l’escassetat d’oferta com a conseqüència, de l’aturada brutal que patim d’ença de mitjans de l’any 2.007. Contesteu-vos a la pregunta següent : qui serà el propietari aleshores de la major part del parc immobiliari ?

El fet cert però, és que la major dels ciutadans intentaran si més no augmentar els seus nivells d’estalvi, i malgrat que això farà sens dubte davallar el negoci entre d’altres de les agencies de viatges, cal fer-ho, com deixar de fumar; intentar menjar de forma saludable; practicar – en la mesura de les nostres possibilitats - el sexe; i aprofitar per Conèixer Catalunya.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/ us ofereix – gratuïtament, a dia d’avui - més d’un suggeriment per cada dia de l’any ! , i no tenim intenció d’aturar-nos en aquesta tasca apassionant i apassionada!

Hi ha llocs que cal veure: Les tines de les Valls del Montcau; les sínies i molins del curs alt de la riera de Talamanca , i Sant Esteve de Vila-Rasa a Talamanca; el Salt d’aigua de la Tosca, en el paratge d’aquest nom prop ja de Marfà , El Roure del Giol, Santa Coloma Sasserra, les runes de Santa Maria Savall, i la Fageda de Sauva Negra a Castellcir; el naixement de la Riera de San Joan , El Rubió , la Sala de Llogari i el Codro Bressol a Monistrol de Calders; Viladecavalls, la Colònia Jorba i l’entorn de les Tàpies a Calders ; el Comunidor de Sant Joan d’Oló, la Santa Creu, Vilarasau, Sant Miquel, Sant Jaume de Vilanova, Sant Feliu de Terrassola i la Vila antiga de Santa Maria d’Oló; la Bauma de l’Espluga i/o dels Anglicans i el Parc de l’aigua a Sant Quirze de Safaja; la Bauma Rossa sota mateix de Sant Miquel del Fai; la Roureda de la Casa Nova a Collsuspina; el Monestir de l’Estany, on es venera la Mare de Déu de la Llet; Moià i el seu casc antic obert tots els diumenges; Castellterçol i la casa on va néixer Enric Prat de la Riba, “pare” de la Catalunya Moderna; la Vall Deliciosa ,entre Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall; el Montcau ; La Mola de Sant Llorenç, les restes de l’Hostal i l’ermita romànica de Sant Jaume de Vallhonesta, Santa Maria del Puig i la Colònia Sedo a Esparreguera ; Sant Pere Sacama, Sant Salvador de les Espases a Olesa, Toudell a Viladecavalls del Vallès,....

Us calen poques coses bàsiques: un calçat adequat, un mapa si com nosaltres no sou –encara – usuaris del G.P.S, uns binocles lleugers, màquina de retratar i/o filmar ; us aconsellem també portar una llanterna de les que funcionen sense piles, aigua per a beure, quan al barret si en trobeu millor de palla que de roba, una capellina – de vegades plou - , i com a mínim uns mitjons de recanvi, un dia o altre tots acabem posant la pota, oi ?. Ah! La motxilla lleugera però de qualitat.

I com ja ho teniu tot, quan us preguntin; Quo Vadis ?, ja sabeu que contestar, oi ?.

Anem a Conèixer Catalunya !

© Antonio Mora Vergés

P/D fotografies cedides per la Galeria Fotogràfica de http://www.moianes.net/