dimarts, 5 de gener del 2010

SANT MARTI DE CORBERA. BAIX LLOBREGAT

Els Reis cavalquen pels carrers mullats de Catalunya, mentre faig recerca sobre aquesta Capella dedicada a Sant Martí dins del terme de Corbera de Llobregat.

Trobo una breu crònica , on s’explica que amagades enmig del bosc, sota la serra de l'Aragall, hi ha les restes de l'antiga capella de Sant Martí de Corbera.

Era un senzill edifici d'una sola nau capçada amb un absis rectangular, una mica més estret que la nau. Es conserven només alguns trams dels murs i de l'arrencada de la volta, fets amb carreus molt regulars i de bon tamany.

Segons la historiadora Montserrat Pagès, és de mitjan segle XII, tot i que no existeix documentació anterior al segle XV.

Està a la Urbanització Bon Repòs. Prop del carrer de la Planeta

No he trobat cap imatge del Josep Salvany i Blanch.




Manllevo una fotografia del Cisco Alarcón; sense perjudici de recavar –una vegada més, via e.mail – l’ajuda de l’arxiu Gavin.

El Josep Sansalvador – en funcions de Rei Mag - em fa arribar una imatge de 1.964.



Des d’ara amics lectors, si com nosaltres necessiteu la imatge d’alguna de les moltes esglésies de Catalunya, teniu la possibilitat de demanar-les des d’aquest enllaç :

http://arxiugavin.wordpress.com/consultes-i-donacions/

Aprofito – una vegada més – l’avinentesa per agrair particularment la tasca del Josep Sansalvador.

Si algun altre amic del coneixercatalunya.blogspot.com , té o sap alguna dada i/o imatge d’aquesta capella, sou pregats des d’ara a fer-me-les arribar al meu e.mail mora.guimera@gmail.com

Gràcies a l’avançada.

1 comentari:

bv ici ha dit...

Encantat amb la vostra informació
faig un recorregut per les ermites i capelles estudiades per MONTSERRAT PAGÈS al Baix Llobregat l' itinirari d' avui de SANT JAUME DE CASTELLVI fins a Corbera m' ha portat a repassar ja a casa, els estudis d' aquest investigadra sobre Corbera i GRAN SORPRESA EM TROBO SANT MARTÍ, he pasat molt aprop i no tenia NI IDEA
moltes gràcies per la vostra informació
el blog una passada total
i una molt bona eina de consulta
Salutacios
Anton Vea
Castellví de Rosanees