dijous, 9 de desembre del 2010

RACONS DE CAMPDEVÀNOL, ELS GORGS DEL TORRENT DE LA CABANA

La Marta i el Roger, ens envien unes magnifiques fotografies, i una breu crònica de la seva sortida hivernal – aprofitant el famós pont – per les terres ara gelades del Jardí del Pirineu, com es coneix Campdevànol i els seus entorns.

La ruta escollida la dels Gorgs del Torrent de la Cabana, comença a l’àrea de lleure de la Font del Querol, situada a prop de la carretera que va de Campdevànol a Gombrèn. Al bon temps, aquest espai és un indret molt concorregut per campdevanolencs per anar a fer picnics, barbacoes o, senzillament, passar-hi una bona estona.



El camí circula entre el càmping i el riu,que creua mitjançant un pont de ferro; l’estat del terreny que clarament recullen les imatges, obligava al grup d’excursionistes integrat per sis persones, a extremar les precaucions, i a limitar finalment el nombre de Gorgs visitats, que es reduirien al de la Cabana i el del Forat; per una propera ocasió quan el temps millori, assumeixen acabar la ruta que compren 7 gorgs: aquests són el de la Cabana, de la Tosca, de l’Olla, de la Bauma, del Forat, el Petit del Colomer i el Gran del Colomer.

Quan a les denominacions, el de la Cabana, és molt peculiar pels seus tres petits gorgs situats esglaonadament.




El gorg del Forat, és conegut amb aquest nom perquè a la seva dreta hi ha una cavitat que recorda a una cova.




A l estiu al gent acostuma a banyar-se, malgrat que en algun punt cal ser extremadament curós, i/o conèixer el terreny; per exemple : just sota la Bauma , hi ha un forat molt profund dins l’aigua, que pot fer l’efecte xuclador.

En aquesta ocasió, els nostres esforçats viatgers – no sense dificultats – aconseguien tornar sans i estalvis, al punt d’inici , la Font del Querol.

Esperem amb ànsia les properes cròniques de la Marta Añaños Perales.