dissabte, 23 de desembre del 2023

MASOVERIA DE CAN RIBAS. SANT CUGAT DEL VALLÈS. UN ALTRE “EMILI SALA CORTÈS”.

 


El Patrimoni històric és una caixeta de sorpreses,  llegia; En data 30 de maig de 1908 el Sr. Lluís Ribas i Regordosa, veí de Barcelona, sol·licità llicència per construir una tanca i una "... casilla" pel guarda de la finca, segons plànols de l'arquitecte Emili Sala i Cortès Barcelona, 22.II.1841 – La Garriga (Barcelona), 7.VI.1921.

La Diputació concedí l'autorització el 4 de setembre de 1908.


https://geo.santcugat.cat/FitxesCataleg/B-117.pdf

Edifici de planta quadrada i tres plantes, una d'elles semisoterrada aprofitant la inclinació natural del terreny i el talús de la carretera.

L'edifici actual i el projecte de l'arquitecte Sala i Cortés no concorden ja que les golfes es van acabar convertint en una planta pis.

L'estil de l'edifici es mou entre l'eclecticisme i el modernisme propi de l'època. Destaquen les reixes de les finestres i les motllures de la cornisa i el perfil barroc del capcer que forma la façana principal. Aquest remat és molt similar al que figura en els plànols

https://barcelonamemory.com/el-patronato-ribas-su-historia

Les noticies que arriben d’aquí, de Gaza, de Cisjordània, d’Ucraïna,  de l’Àfrica, fins les relatives als fenòmens meteorològics, no ajuden a mantenir l’ànim, oi