dilluns, 4 de desembre del 2023

CAPELLA DE SANTA BÀRBARA D’ESCORNALBOU. RIUDECANYES. EL CAMP JUSSÀ DE TARRAGONA

 




A la part més alta de la muntanya, dins el recinte del castell convent, s'alçà al començament del segle XIX , pels franciscans recol·lectes, la capella de Santa Bàrbara, damunt les restes d'una torre romana, utilitzada pels àrabs com a lloc de guaita.

El franciscans recol·lectes topaven amb FeIip II.

La descripció telegràfica  de la capella de Santa Bàrbara d’Escornalbou,  ens diu ; petit edifici  d'una nau feta amb maçoneria de pedra vermellosa, com el castell i monestir.

Entrada amb arc rebaixat adovellat, ull de bou i frontó triangular a la part superior.

Magnífica vista de tot el Camp jussà de Tarragona

https://relatsencatala.cat/relat/ermita-de-santa-barbara-castell-descornalbou-riudecanyes-el-camp-jussa-de-tarragona/1068121



Programava la publicació pel dia 4.12.2023, diada de Santa Bàrbara, Patrona entre altres de  l’Arma d’Artilleria, on feia el  Servei Militar Obligatori, a la Bateria L.1 de Costa, que estava situada al Castell de Montjuich, teníem com Oficial en Cap, a l’aleshores capità D. LUIS PARAREDA i VALCARCEL.

Que  Santa Bàrbara  í  i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»