dissabte, 28 d’abril del 2018

DE CAL SANS A COMERCIAL AGRÍCOLA SANS S.L. “ AGROSANS”. CASTELLAR DEL VALLÈS

Suara parlàvem d’algunes de les empreses de Castellar del Vallès, que han sobreviscut al darrer tsunami – la mal dita crisis – que s’enduia les Caixes Catalanes, i una munió d’empreses de les que caldrà – també – escriure’n la història.

M’arribava fins al carrer Priorat, 48-50, al Polígon Industrial/Comercial de Can Carner, i retratava la nau d’Agrosans, que segueix fidel al seu lema “ treballem a l’engròs, venem l detall’


De la seva pàgina reprodueixo ; l'empresa va ser fundada l'any 1921, quan Lluís Sans i Josefa Vila van arribar a Castellar procedents de Sant Quirze de Safaja i Castellterçol respectivament, per obrir una lleteria a la Carretera de Sabadell número 31. Els seus tres fills, en Joan, en Miquel i en Josep, es comencen a introduir al negoci.

L’any 1950 s'instal•len a un magatzem més gran de la Plaça del Molí per començar a comercialitzar llavors, cereals i pinso per a animals de granja; l’incendi d'aquesta instal•lació, els obliga a traslladar l’activitat a una antiga celler del carrer Sant Jaume.
Allà, al carrer de Sant Jaume, comencen a comercialitzar pinsos per a gossos, i els primers productes d'alimentació com la llegum, les patates i l'arròs.

L'any 1991 el germà petit, Josep Sans Vila , passa al capdavant del negoci, moment en què sorgeix ja la segona generació amb la incorporació de Jordi Calm.

L’Empresa en aquesta etapa esdevindrà una de les marques capdavanteres en la fabricació de mescles per a tot tipus d'ocells.

L'any 2007, i amb la incorporació de Xavi Calm, la tercera generació, Cal Sans es trasllada al polígon industrial Can Carner convertint-se en l’actual Agrosans.

Em cridava l’atenció trobar-hi veritables delicatessen com el formatge suau de búfala del Montbrú, sembla que sortosament els orígens moianesos de la família no s’han esvaït.

Ens agradaria rebre imatges de les ubicacions que s’esmenten a l’email castellardiari@gmail.com