diumenge, 29 d’abril del 2018

ENS PODEU CONFIRMAR QUE LA IMATGE DE LES VAQUES ES PRENIA A CAN PADRÓ?. SENTMENAT. VALLÈS OCCCIDENTAL. CATALUNYA

Un autor desconegut que cedia el material a l’Estudi de la Masia Catalana, retratava entre 1890 i 1936, unes vaques menjant al que identifica com a l'era d'una masia, que situa al terme de Sant Esteve de Castellar, i de la que no en dóna el nom.


L’Àngel Cascales Vegara, ens deixa un comentari ‘parece Can Padrò ‘.

Val a dir que l’edifici està avui dins al terme de Sentmenat, no així TOTES les terres de conreu, una part està en terme de Castellar del Vallès i l’altra a Sentmenat. Recordeu que Santa Maria del Puig de la Creu, està també a la divisòria d’ambdós termes.

De Can Padrò patrimoni Gencat ens diu que la façana presenta diversos aspectes en quant al estat de conservació: la part lateral esquerra manté, juntament amb els antics elements gòtics (finestra amb decoració de cresteria i emmarcament de pedra) restes de l'antic estucat, mentre en la mateixa façana i immediatament a continuació, la façana està arrebossada i amb balcó cobert amb arc escarser, amb funcions més de tipus estètic que funcional.

En els laterals (ponent i llevant), les parets són de pedra i morter. La façana de ponent té una galeria porxada que forma part d'un dels costats adossats (elements adossats a la construcció inicial degut a les ampliacions funcionals). Aquesta galeria, situada sota la teulada d'un sol aiguavés, s'allarga fins a formar sis arcades sostingudes per columnes, i la seva funció és d'assecador i ubicació del bestiar.


Fotografia de R. Brunet. 1983
Gairebé tota la resta d'elements adossats són també per a aquestes funcions.

El carener es manté perpendicular a la façana principal i el ràfec és d'escassa sortida.

Esperem que ens ho confirmin des de Sentmenat, i si és així, ho comunicarem a l’Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya.

Continuem esperant al Diari de Castellar del Vallès, candidats/es de Sentmenat per cobrir informativament la seva població.